Ekonomi

Aile ve Gençlik Fonu’na yaş ve gelir şartı açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Aile ve Gençlik Fonu” başvurularının 15 Şubat’ta başlayacağı yönündeki açıklamasını bir gazetecinin hatırlatması üzerine Bakan Göktaş, bu tarihten itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden başvuruların alınmaya başlayacağını belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu deprem bölgesinde faaliyete geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda deprem bölgesinin pilot bölge olarak belirlendiğini belirten Göktaş, şöyle konuştu:

“Aile ve Gençlik Fonu’nu oluştururken uluslararası kriterlerden faydalandık. Ancak özellikle deprem bölgesine yönelik kuralları gevşeterek farklı tuttuk. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep İslahiye ve Nurdağı’ndaki gençlerimizin başvurularını alacağız. ilçeler, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya. Bundan sonraki süreçte programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde Türkiye geneline yaygınlaştıracağız. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Faizsiz krediler sunacağız. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize. Bu destekle gençlerimiz kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Programın ekonomik destek kısmıyla “150 bin lira kredi desteği” Başvurusu kabul edilen kişilere toplam 48 ay vade ve 2 yıl ödemesiz dönem imkânı sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı olarak süreci yürüteceğiz.”

Aile ve Gençlik Fonu için yaş kriteri

Başvuru koşullarında yaş kriterinin olup olmadığı yönündeki soruya Göktaş, “Yaş gruplarına göre incelemeler yapıldı. Fondan yararlanmak isteyen gençlerimizin 18-29 yaş aralığında yani 18 yaşından büyük olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 30.” dedi.

Aile ve Gençlik Fonunda gelir şartı

Fondan yararlanmak isteyenlerin gelirlerine ilişkin bir kriterin olup olmadığına ilişkin bir başka gazetecinin sorusuna ise Göktaş, “Yoğun fizibilite çalışmaları yapıldı, uluslararası kriterler incelendi. Söz konusu fondan çok sayıda gencin faydalanabilmesi için çiftlerin brüt asgari 2 fiyatı aşmaması gerekiyor.” o cevapladı.

İki ay önceden başvurmak gerekiyor

Fondan yararlanmak isteyenlerin resmi düğün gününe en az 2 ay, en fazla 6 ay sürelerinin olması gerektiğine işaret eden Göktaş, başvuruların titizlikle değerlendirileceğini söyledi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli koşulları taşıyanların fondan yararlanacağını belirten Göktaş, “Fondan yararlanacak gençlerimizin, Bakanlığımızın evlenmeden önce sunacağı ve yararlanmayı taahhüt edeceği eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden mutlaka faydalanması gerekmektedir. evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerini de bu fonla Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız.” .” şeklinde bir açıklama yaptı.

cavdir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu