İş

Nasdaq, risk platformu için ilk Taylandlı müşterisini güvence altına aldı

NEW YORK ve BANGKOK – Nasdaq (NASDAQ: NDAQ), Nasdaq Risk Platformu’nun Asya’daki ilk müşterisi olan Kiatnakin Phatra Securities (KKPS) ile çok yıllı bir ortaklığa imza attığını duyurdu. Bu anlaşma, KKPS’nin Tayland’ın en büyük kurumsal komisyoncusu olma konumunu güçlendirerek platformun bölgedeki ayak izini genişletmeye yönelik stratejik bir hamleyi temsil ediyor.

Nasdaq Risk Platformu, finansal kurumlara alım satım portföylerindeki risklerin gerçek zamanlı görünümünü sağlamak ve karar almayı desteklemek için ayrıntılı analizler sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu teknolojinin benimsenmesi, Tayland Menkul Kıymetler Borsası’nın, Nasdaq analitiğine ve piyasa gözetim sistemlerine dayanan yeni bir borsa alım satım sisteminin yakın zamanda başlatılması da dahil olmak üzere, ileri teknolojiyi kullanarak piyasa altyapısını geliştirme stratejisinin bir parçasıdır.

Nasdaq Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Pazaryeri Teknoloji Lideri Magnus Haglind, ekonomik büyümeye ve refaha katkıda bulunan iyi işleyen pazarların geliştirilmesinde kurumsal düzeyde teknolojinin önemini vurguladı. Risk platformunun daha iyi likidite, sermaye verimliliği ve müşteriyi elde tutmayı sağlayan bir rekabet avantajı olduğunu belirtti.

KKPS, bulut tabanlı hizmetin hızlı işe alım sürecinden ve SaaS çözümünün tam olarak yönetilen yapısından yararlanarak şirketin temel stratejisine odaklanmasına olanak tanıyacak. KKPS Risk Yönetimi Lideri Dr. Thananun Siwamogsatham, gelişmiş risk yönetimi yeteneklerinden ve gerçek zamanlı risk izleme ve kontrolünde yeni standartlar belirleme potansiyelinden duyduğu heyecanı dile getirdi.

Platform aynı zamanda piyasa değişkenliğinin arttığı dönemlerde ölçeklenebilecek şekilde donatılmıştır ve temel canlı voltaj testi ve risk yönetimi özellikleri sağlar. Müşteriler, her üç haftada bir, klasik yazılım dağıtımlarına kıyasla daha çevik iş geliştirmeyi teşvik eden yeni işlevler alırlar.

Bu işbirliği, Nasdaq’ın Tayland’ın finansal hizmetler ekosisteminin modernizasyonunu destekleme konusundaki daha geniş rolünün bir parçası ve küresel genişleme stratejisinde değerli bir adıma işaret ediyor.

Bu raporda kullanılan bilgiler basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ), Kiatnakin Phatra Securities ile son bağlantısının da gösterdiği gibi, büyüme ve yeniliğe olan bağlılığını göstermeye devam ediyor. Bu stratejik hamle, şirketin güçlü mali ölçümleri ve istikrarlı temettü büyümesi geçmişiyle destekleniyor. InvestingPro verilerine göre Nasdaq’ın piyasa değeri 32,79 milyar dolar ve Fiyat/Kazanç (F/K) oranı 27,06 olup, yatırımcıların gelecekteki kazanç potansiyeline olan güvenini yansıtıyor.

InvestingPro Tips, Nasdaq’ın üst üste 12 yıl boyunca temettüsünü artırdığını ve bunun finansal istikrarın ve hissedar getirilerine olan bağlılığın altını çizdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca şirket, dengeli performansının ve basiretli mali yönetiminin bir kanıtı olarak 13 yıl üst üste temettü ödemeye devam etti. Bu faktörler, portföylerinde güvenilir gelir akışları arayan yatırımcılar için özellikle değerlidir.

Analistler önümüzdeki döneme ilişkin faiz beklentilerini aşağı yönlü revize edip bu yıl satışlarda düşüş öngörüyor olsa da, Nasdaq’ın son on iki aylık kârlılık geçmişi ve son on yıldaki güçlü getirileri esnek bir iş modeline işaret ediyor. Şirketin piyasa döngülerini yönetme ve kârlılığı sürdürme yeteneği, özellikle dinamik finansal hizmetler sektöründe uzun vadeli yatırımcı güveni açısından kritik öneme sahiptir.

InvestingPro, Nasdaq’ın finansal durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha derin bir anlayışa sahip olmak isteyen okuyucular için ek bilgiler ve ölçümler sunuyor. okuyucular PRONEWS24 Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde bu özel tüyolara indirimli olarak erişebilirler. Fayda çarpanları ve kârlılık talepleri de dahil olmak üzere toplam 9 ek InvestingPro İpucuyla yatırımcılar https://www.investing.com/pro/NDAQ adresini ziyaret ederek daha bilinçli kararlar alabilirler.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu