Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Esnaf Odalarını Ziyaret Etti

AnkaraBüyükşehir Belediyesi (ABB) Lideri Mansur Yavaş Ankara Minibüsçüler Odası, Ankara Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Yavaş, “Esnaflarla iyi bir iletişim kurduğumuzu düşünüyorum. ‘Ankara’dan aldığımız parayı Ankara halkına geri vereceğiz’ dedik. 5 yıldır karşılıklı dayanışmayla bu güne geldik, sözümüzü tuttuk.”

ABB Başkanı Mansur Yavaş Başkentli esnafla buluştu. Önce Ankara Minibüsçüler ve Esnaf Odası’nı ziyaret eden Yavaş, ardından Ankara Özel Halk Otobüsçüleri Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (ANKESOB) esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

YAVAŞ: “DİLMUŞ ŞOFÖRLERİNİN MAĞDURUNU BİLİYORUM”

Konuşmasına seçim öncesi verdiği sözü hatırlatarak başladı: “Ben bir esnaf çocuğuyum, esnafımızın yanında olacağız.” Mansur Yavaş “Genel tarzım şuydu; oturun, yan yana gelin, hep birlikte çözüm bulalım ki hepiniz daha çok para kazanın. Ben sordum: ‘Yan yana gelin, anlaşın, her formüle açığım. .’ ‘Birbirinizin ekmeğini almayın’ dedim. UKOME’de yapılan seçimlerin ardından alınan bir kararla çoğunluğumuz kaldırıldı. İster istemez işin içine siyaset giriyor. Kendi lehlerine kararlar alabiliyorlar, biz de böyle zorlanıyoruz” dedi.

Pandemi döneminde esnafa verilen destekleri hatırlatan Yavaş, şöyle devam etti:

“Pandemi dönemini yaşadık, zaten ekonomik kriz var. Pandemi döneminde de elimizden geldiğince tüm esnafa destek olduk. İnsanları ayakta tutabilmek için her türlü çalışmayı yaptık. Otobüsçülere destek veriyoruz, haydi yapalım dedik. Minibüsçülere destek olun, amacımız boşa para harcamayın, vatandaş ucuza binsin, EGO’dan destek verdiğimiz rakam 6,5 milyar liraya ulaştı, fiyatı yükseltmek kolay ama bu sefer vatandaş binemiyor. Yani her iki tarafı da düşüneceğiz. Ne esnaf zarar edecek, ne de vatandaş mağdur olacak. Kanunlarla belirlenen 65 yaş üstü sınırına uymak zorundayız. Yaptığımız hesaplamalara göre.” Ankara’da ulaşımın yüzde 40’ı var… Minibüs şoförlerinin yaşadığı mağduriyetleri biliyorum. Minibüsler birçok durakta çalışmıyor. Vatandaşın durumu kötü, emeklilerin durumu kötü, esnafın durumu kötü. Önerilere açığız.”

Ankara Minibüsçüler ve Esnaf Odası Murat Yılmazer de ziyaretinden dolayı Mansur Yavaş’a teşekkür etti.

“TOPLU ULAŞIM BELEDİYELERİN ANA GÖREVİDİR”

Yavaş, daha sonra Ankara Özel Halk Otobüsçüleri ve Esnaf Odası’na giderek TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş ve beraberindeki heyetle görüştü.

Konuşmasında; Esnafın her zaman yanında olduklarını belirten Yavaş, “2019 yılından bu yana aslında o günlerde ekonomik sıkıntılar vardı ve artmaya devam ediyordu, pandemi de bunun baharatıydı. Yapamayan esnafın yanında olduk. Esnaftan kira almamak, kiraları artırmamak, kiralarda indirim yapmamak gibi uygulamalarla para kazanın. Biz her zaman birlikte olduk.” “Salgını atlattık, ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Esnafın durumu ortada… Bir şeyler yapmamız gerekiyordu, bir şekilde desteklememiz gerekiyordu. Toplu ulaşım belediyelerin asli görevi… En akıllısı ulaşım sistemi toplu taşıma sistemidir… Özel otobüslerimiz de bunların önemli bir parçası” diye konuştu.

“İYİ BİR BELEDİYE HEM SU HEM ULAŞIM KALİTELİ VE UCUZ SUNMALIDIR”

Hem vatandaşın hem de esnafın önemli olduğunu belirten Yavaş, “2013 yılından bu yana belediyeye otobüs alınmadığı için özel otobüs olmasaydı vatandaşları taşıyamazdık. Bu esnafın ayakta kalması gerekiyordu. Biz her zaman destekliyoruz. Destekliyoruz.” Ulaşımın her branşında hem halka hem kamuya uygun fiyatlı hizmeti sonuna kadar sağlıyoruz.” “Bunu taşıyacağız ve esnafı ayakta tutacak çözümler üreteceğiz. Artış yapmak en kolayı… İyi bir belediyenin hem suyu, hem ulaşımı en kaliteli, en ucuz şekilde sağlaması gerekiyor. Ankara halkı adına Şu ana kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“BU ESNAF HAYATTA KALDIYSA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VERDİĞİ DESTEKLE OLDU”

Programda konuşan Ankara Özel Halk Otobüsçüleri ve Esnaf Odası (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, “Bugün Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan gurur duyduk. Pandemi başladı, Mansur Belediye Meclisini ilk toplayan Cumhurbaşkanımızdır” dedi. Ücretsiz ve indirimli ulaşım takviyeleri devam ediyor. “Biz ayakta kalamayız, belediyenin verdiği destekle ayakta kalabiliriz” kararlılığındadır. Türkiye genelinde gösterdiğimiz örnek ise Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Bu esnaf ayakta kalabildiyse Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle ayakta kaldı” dedi.

“5 YILDIR KARŞILIKLI DAYANIŞMA İLE BU GÜNLERE GELDİK”

ANKESOB’un düzenlediği esnaf toplantısına katılan Yavaş, Ankara’nın çeşitli ilçelerindeki esnafları tek tek dinleyerek taleplerini not aldı.

Yavaş, ABB’nin esnafa da destek veren sosyal yardım yaklaşımını şu sözlerle anlattı:

“Yaptığımız işlerin çoğu esnafı ilgilendiriyor. Başşehir kartını çıkardık. Sosyal desteğe muhtaç aileleri üzdüğüne inandığımız için bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğini söylemek ilk hedefimizdi. Biz istedik ki bu aileler kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılasın, ihtiyaçları ne varsa alsınlar. Bu sadece bir kişiden alınmıyor, esnaf da kazanıyor. Hiçbiri mağdur değil. “Biz buna izin vermedik. Bu bizim anlayışımızdır. İşlerine devam etmelerini sağladık. Dolayısıyla esnaf tarafında doğru bir bağ kurduğumuzu düşünüyorum. Ankara’dan aldığımız parayı Ankara halkına geri vereceğiz dedik ve 5 yıldır karşılıklı dayanışmayla bu güne geldik. Biz sözümüzü tuttuk.”

Her zaman yanında olan ANKESOB Başkanı Mehmet Yeğiner ve esnaf odası başkanları Mansur Yavaş’a teşekkür ederek şunları söyledi:

Ankara Lokantaları Kebap ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin: “Pandemi döneminde sizlerden çok destek aldık. Teşekkür ederiz.”

Ankara Motokuryeciler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Akpınar: “Depremde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştık. Desteğinizi gördük. Birlikte çalıştık.”

Türkiye Meyve Sebze ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca: “Sen her zaman esnafın babası olarak seviliyorsun.”

Kaynak: ANKA / Yeni

pirazizhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu