Haber

Bakan Yerlikaya: İliç’te kayan kütlenin hacmi 10 milyon metreküp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan İliç’te heyelan meydana gelen madende incelemelerde bulunurken, resmi açıklamaya göre 9 işçi enkaz altında kaldı.

“KAYAN KÜTLE HACMİ 10 MİLYON METREKÜP”

İncelemenin ardından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Bulunduğumuz noktada Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir madenden çıkarılan cevherin bulunduğu kazık bölgesinde önce kayma, sonra da kayma şeklinde toplu bir hareket meydana geldi. çok hızlı akıyor. Hareket yaklaşık 200 metre yükseklikteki bir yamaç boyunca gerçekleşti. “Kayan kütlenin toplam hacminin 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin yaklaşık 800 metre hareket ettiği ve hızının ortalama olduğu tahmin ediliyor” Saniyede 10 metre. İlk tespitlere göre ne yazık ki 9 çalışanımız kayan kütlenin altında kaldı ve çalışanlarımıza yönelik arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

“827 İŞÇİ GÖREVİ YAPIYOR”

Olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, “Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli ili, AFAD yöneticileri, Sivas, Erzurum, Rize ve Diyarbakır sendika yöneticileri görevlendirildi. Olay üzerine İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere görevlendirildi.” ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcıları, Erzincan ve Sivas Valileri, Erzincan Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, ilgili kurum ve kuruluşların genel müdürleri ve daire başkanları buraya geldi. Şu an itibarıyla AFAD, JAK, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı 339’u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel ile 562 araç görev yapıyor. , 5 drone, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Oluşabilecek yeni kaymaların takip edilmesi ve enkaz altında kalan kişi ve araçların tespiti amacıyla bölgeye mobil takip sistemleri ve yer radarı gibi ekipmanlar yerleştirildi. “Sahaya dekontaminasyon ve mobil koordinasyon tırları görevlendirildi” dedi.

“POTANSİYEL RİSK ALANLARI BELİRLENİYOR”

Bakan Yerlikaya, AFAD koordinasyonunda bilim insanlarının bölgenin geçmiş ve güncel haritalarını inceleyerek sabit alanları belirlemeye başladıklarını belirterek, “Ayrıca bölgedeki hareketlerin tarihsel davranışı uydu radar verilerinden inceleniyor ve çalışmalar yapılıyor. Yapılacak çalışmayla olası riskli alanlar belirlenecek. Ayrıca bölgede arama kurtarma çalışmalarının gece boyunca da sürdürülmesi mümkün.” “Madenler için 40 jeneratör ve 40 aydınlatma kulesi bulunuyor. Madencilerimize, Erzincan’a ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. En büyük duamız buradan milletimize müjdeli haberler gelmesi olacaktır.”

bayramicajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu