Haber

Başkan Hürriyet: “İzmit’te yapılan binalarda meslek odalarının denetimini zorunlu hale getirmek istiyoruz”

Başkan Hürriyet: “İzmit’te yapılan binalarda meslek odalarının denetimini zorunlu hale getirmek istiyoruz”

KOCAELİ – İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odaları liderleri ve Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ile olası bir süreçte neler yapılabileceği konusunda görüşmek üzere geldiği toplantının detaylarını anlattı. deprem. Önder Hürriyet, “İzmit’te yapılan binalarla ilgili olarak meslek odaları denetimini mutlak suretle zorunlu hale getirmek istiyoruz ve bu konuda somut bir adım atıyoruz.”

Kahramanmaraş’ta 11 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden olan 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet vakit kaybetmeden bölgeye gitti. Bölgedeki çalışmalarının ardından İzmit’e dönen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının liderleri, beklenen bir deprem süreci öncesi ve sonrasında neler yapılabileceği konusunda adımlar atmak üzere, KOÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama ve Mimarlık fakültelerinin önde gelen isimleri ve akademisyenleri ile bir araya geldi. Lider Hürriyet, görüşme sonucunda izlenecek adımları basın toplantısıyla açıkladı.

“Orta hasarlı bina sayımız 242 görünüyor”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit’te halen hasarlı binaların olduğunu belirterek, “Teknik kayıtlarımızda şu anda orta hasarlı bina sayımız 242. Mevcut ağır hasarlı bina sayımız 3. Göreve geldiğimizde bu sayı Bu binaların sayısı 19,19′ 3’ten 3’e indirebildik.Kolay olmadı.Böyle başladık iddiaya girdik.En azından canlı tabut görevi gören ağır hasarlı binalar kesinlikle yıkılsın.Çünkü İnsan yaşamı bu yapıların içinde devam etti. Bırakın büyük ve sarsıcı bir depremi, insan yaşamaya devam etti. “Orta şiddette bir depremde bile yıkılacak binalardan bahsediyoruz. Sadece İzmit’ten bahsediyorum tabii diğer ilçeleri bilmiyorum” dedi.

“Hayatımıza eskisi gibi devam edemeyiz”

Depremin vereceği zararı en aza indirmek için geniş kapsamlı bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Hürriyet, “Özellikle TMMOB yetkilileri ve TMMOB’ye bağlı meslek kuruluşları, Kocaeli Üniversitesi’nin ilgili daire başkanları başta olmak üzere daire başkanlarını davet ettik. Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri bu toplantıya Bu toplantı Daha önce yaptığımız analizlerde 3 ana başlık altında bu toplantıda mutlaka konuşmamız gereken konular olduğunu söylemiştik: sarsıntı öncesi, deprem anında. Deprem ve sarsıntı sonrası. Eskisi gibi hayatımıza devam edemeyiz. Konuşmamız lazım” dedi.

“Meslek odalarının denetimi çok ama çok önemli”

Hürriyet, deprem öncesi yapılması gerekenler konusunda harekete geçeceklerini belirterek, “Toplantıya katılanların ortak görüşü, depremin etkilerini en aza indirmek için farklı disiplinlerin bir araya gelerek bir bilim kurulu oluşturması. İlçemiz genelinde depremin yaşanması, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerin ortaya konulması ve atılacak adımlara yol açacak kararların alınması bu noktada meslek odalarının denetimi çok ama çok değerli olacak. Bu konuyu İzmit Belediye Meclisi’ne taşıyın, İzmit’te yapılan binalarla ilgili meslek odalarının denetimini mutlaka gerekli hale getirmek istiyoruz ve bu konuda bir adım atıyoruz, meslek odalarının denetiminin getirilmesini sağlamak istiyoruz. kaldırarak, daha fazla denetlenebilmesi için” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu