Haber

Çin Başbakanı Li Qiang, Avrupa ile İlişkileri Geliştirmek İçin İşbirliğine Hazır

YENİ DELHİ, 10 Eylül (Xinhua) — Çin Başbakanı Li Qiang, Avrasya’nın zıt uçlarında yer alan Çin ile Avrupa arasında bırakın temel çıkar çatışmasını, jeopolitik bir çatışmanın bile olmadığını belirtti.

Pazar günü G20 zirvesi çerçevesinde Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelen Li, Çin’in ikili ilişkilerin sağlam ve istikrarlı bir şekilde gelişmesini teşvik etmek için Avrupa ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Çin ve Avrupa’nın dünyada iki büyük güç, pazar ve medeniyet olduğuna işaret eden Li, Çin-Avrupa ilişkilerinin küresel istikrar ve Avrasya kıtasının refahı üzerinde etkisi olduğunu söyledi.

Çin’in gelişmesinin Avrupa için risk değil fırsat yarattığını belirten Li, her iki tarafın da karşılıklı yarar için açılmaya ve iş birliğine devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Michel, AB’nin Çin’in samimi, sağlam ve aktif bir dostu ve ortağı olmaya istekli olduğunu belirtti.

Müreffeh bir Çin’in AB’ye ve tüm dünyaya faydalı olacağını belirten Michel, AB’nin Çin’in kalkınma sürecini engellemeye niyeti olmadığını söyledi. Michel, Tek Çin unsuruna bağlı olan AB’nin, AB-Çin zirvesine başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmak, çeşitli alanlarda diyalog ve iş birliğini derinleştirmek ve iklim değişikliği, halk sağlığı gibi küresel zorlukları ortaklaşa ele almak için Çin ile çalışmaya hazır olduğunu belirtti. güvenlik ve istikrar. .

melikgazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu