Haber

Ekrem İmamoğlu: Yeni yüzyılın mottosu ‘Her şey çok güzel olacak’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Cumhuriyetin 100’üncü yılını özel olarak hazırladığı ‘100’ gösterisiyle kutluyor. Gösterinin Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaki sunumuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Gösterinin ardından Özen Yula, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu’nu sahneye davet ederek, “Çok değer verdiğim ve saygı duyduğum iki kişiyi arayacağım. Sayın Dilek İmamoğlu ve eşi, İBB Başkanı, şimdiki yüzümüz Ekrem İmamoğlu.”

Fahir Atakoğlu’nun bestelediği ve İhtimam Yula’nın yazdığı ‘100. Yıl Marşı’nın ilk kez seslendirildiği gecede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok etkileyici bir akşamdı, çok onur duydum. süper bir anının hepimiz tarafından yeniden hatırlandığı mükemmel bir anı.” Güzel bir akşamdı. Harika bir davetti, teşekkür ederim. Beni çok dikkatli bir davet olarak sahneye davet ettiniz, gerçekten Cumhuriyet’e yakışan bir davetti, teşekkürler. Eşimle birlikte burada olmaktan da çok mutluyum. Mutluyuz, onur duyuyoruz. Cumhuriyet bu millet için çok önemlidir. “Bize çok yakışıyor. Cumhuriyet’e sanat çok yakışıyor. Sanatçılarımızla bir arada olmak, bu duyguları hissetmek çok güzeldi” dedi.

‘BİNLERCE YILLIK MEDENİYETİN BAKICILARIYIZ’

İmamoğlu, şöyle konuştu: “Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamak çok büyük bir duygu, büyük bir sorumluluk. Millet olarak bin yıla yakın bu topraklardayız ama aynı zamanda da bu topraklardayız. Bizler bu yüzyılda binlerce yıllık medeniyetin temsilcileriyiz.Bizler bu topraklarda aynı zamanda binlerce yıllık medeniyetin sorumlusu ve koruyucusuyuz.Tarih İnsanlık var oldukça Atatürk’ün bize emaneti Cumhuriyet yaşayacaktır. sonsuza kadar hep birlikte yaşatacağız.

Bu güzel milletin bütün çocukları istiklal madalyası sahibidir. Çünkü bu milletin dedeleri, büyükanneleri büyük bir mücadeleyle bu yüzyılı Cumhuriyetle geçirmemize yardımcı oldular. “Buradan Büyük Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu milletin tüm atalarını, dedelerini, büyükannelerini rahmetle anıyorum.”

‘UMUTLA YAŞAYACAĞIZ, UMUTLA ÇALIŞACAĞIZ VE KESİNLİKLE BAŞARACAĞIZ’

Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayan İmamoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ilke ve değerleri 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yakalayıp geleceğe taşıyacak insanlar olacağız, gelecek nesillere emanet ediyoruz.”

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yüzyılı geride bırakıp yeni bir yüzyıla adım attığımızı söylüyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Heyecan yüksek olacak. Genç bir nüfusumuz var, bu milletiz. gençliği hiçbir zaman umutsuzlukla değil, umutla, memnuniyetle, ümitle yaşayacaktır.” Geleceğe bakacağımızdan kesinlikle eminim. Tüm zorlukları aşarak bize layık olacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ilke ve değerleri 21. yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak ve geleceğe taşıyacak şekilde sahiplenecek, onları gelecek nesillere emanet ediyoruz. Bundan eminim. Zorluklar yaşayabiliriz. “Tarihten sahneleri seyrederken gördük ki aslında yüzyıllardır zorluklarla mücadele etmiş bir milletin çocuklarıyız. Acılar yaşayabiliriz, moralimiz bozulabilir, bazen yere düşebiliriz ama yıkılacağız. ayağa kalkmasını ve geleceğe umutla bakmasını bilen bir millettir, bundan hiç şüphem yok. Bu yeni yüzyılın mottosu ‘Her şey çok güzel olacak’. Umutla yaşayacağız, umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız.Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun.İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çağımıza yakışan keyifli etkinliklerle, keyifli toplantılarla yolumuza devam edeceğiz. 16 milyon İstanbullunun ve 86 milyon insanın ismi. Bu akşam bizlere sunulan bu eser bize şunu hissettiriyor: Bu yüzyılın 100. yıl kutlamalarının en güzel sahnelerinden biri olacak. Umarız bunu İstanbul halkına da izletiriz. Ayrıca Türkiye’nin farklı yerlerinde milletimize de bolca izlettiriyoruz. Tüm sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun.”

İhtimam Yula’nın yazıp yönettiği ‘100’ adlı dizide karakterleri Vahide Perçin, Burak Deniz ve Tansel Öngel gibi isimler canlandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu