Yaşam

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, “Sağduyu Okulu” unvanını aldı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, müfredatına entegre ettiği dijital vatandaşlık, dijital farkındalık bahisleri ve öğrencilerine sunduğu teknolojik olanaklarla Amerikan sivil toplum kuruluşları “Common Sense Education” tarafından “Commen Sense School” unvanına layık görülmüştür.

Amerikan sivil toplum kuruluşu “Common Sense Education” tarafından verilen ve 2022-2024 yıllarını kapsayan bu başlık, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın öğrencilerine gerçeğe uygun ve gerçek teknoloji kullanımı açısından sunduğu çalışmaları, farkındalık ve sorumluluk sahibi dijital vatandaşlar. Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğretmenleri de Sağduyu Eğitimi eğitim programları tarafından hazırlanan “Sağduyu Eğitimcisi” unvanını aldı.

Türkiye’nin orta kademede ilk robot takımını kuran Darüşşafaka Eğitim Kurumları, ilk yapay zeka sınıfını açtı, ilk VR-AR-Yeşil Ekran alanı ile oluşturulan ilk karma laboratuvar, ilk Tekno Girişimcilik ve Gençlik Merkezi ödüle layık görüldü. teknoloji ve eğitim kurumlarının “Sağduyu Okulu” unvanı. Öğrencilerine sunduğu kaliteli eğitimi dijitalleşme alanında taçlandırdığını belirten Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, “Darüşşafaka olarak bundan 15-20 yıl sonrasını planlıyor ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. öğrencilerimizi o günün şartlarına göre yetiştirmek. Her birinin 21. yüzyıl yetkinlikleri ile donanmış gençler olarak Darüşşafaka’dan mezun olması temel önceliğimizdir. Eğitimin dijital dönüşümünü esas alarak tüm öğrenci ve öğretmenlerimize tablet imkanı sağlıyoruz. Sınıflarımız güçlü bir teknolojik altyapıya sahiptir. STEM, kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleri veriyoruz. Eğitimde dijital dönüşümün uzun soluklu bir süreç olduğunun bilinciyle bu alandaki yatırımlarımıza her zaman devam ediyoruz. ‘Sağduyu Okulu’ unvanı da bu alandaki çalışmalarımızın bir meyvesidir.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu