Haber

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni kuşatma ve bombardımanla hedef alıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi’ndeki tüm hastaları veya mültecileri kuşatma ve bombardımanla ölüm çemberinde tuttuğunu belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın Facebook sayfasında yazan Bakanlık Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail güçlerinin hastaneyi şiddetli bombardımana ve ağır silah ateşine maruz bıraktığını belirtti.

“İsrail tankları hastanenin kapısında duruyor.” Kudra şunları söyledi:

“İsrail işgali, iki saat boyunca yoğun bombardıman ve yoğun silah ateşine devam ederek, Şifa Tıp Merkezi’ni her taraftan kuşatarak, buradaki herkesi ölüm çemberinin içine sokuyor.”

Kudra, Şifa Hastanesi’nde 1.500 kişilik sağlık ekibi ve yaklaşık 7 bin mültecinin bulunduğuna dikkat çekti.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 46’sı, kuzeyde ise Lübnan sınırında 6’sı çatışmalarda olmak üzere 365’i asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 320’yi aştı; bunların en az 4 bin 650’si çocuk, 3 bin 145’i kadındı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 197 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’de on binlerce yaralı ve sivilin barındığı onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah üyesi hayatını kaybetti.

termal-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu