Haber

Deprem yardımı: Almanya’dan dört uçak daha geldi

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Savunma Bakanı Boris Pistorius, Türkiye’ye deprem yardımlarının gönderildiği Wunstorf askeri havalimanını ziyaret ederek yardım sevkiyatları hakkında bilgi aldı.

Perşembe günü Türkiye’ye gönderilen toplam 50 tonluk yardım malzemesi taşıyan üç uçağın ardından 40 tondan fazla ekipman taşıyan üç uçağın planlandığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Pistorius, Kahramanmaraş depremini “korkunç bir doğal afet” olarak nitelendirerek, yardım sevkiyatlarının önümüzdeki günlerde devam edeceğini ve “uçuşların gerektiği kadar devam edeceğini” söyledi. Şimdiye kadar Türkiye’ye gönderilen uçaklarda ağırlıklı olarak çadır, yatak, uyku tulumu, battaniye, ısıtıcı, jeneratör gibi cihaz ve malzemeler bulunuyor.


Boris PistoriusFotoğraf: Kay Nietfeld/dpa/picture Alliance

“Türkiye’nin yanındayız”

İçişleri Bakanı Faeser de deprem bölgelerinden gelen görüntülerin kendilerini derinden sarstığını belirterek, Türkiye ve Suriye’de 20 binden fazla can kaybıyla “felaketin inanılmaz bir boyut kazandığını” söyledi. Yardım sevkiyatlarında hızlı ve etkin iş birliği için Alman Teknik Yardım Ajansı (THW) ve Alman ordusuna teşekkür eden Faeser, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefon görüşmesi yaptığını aktararak, Almanya’dan gelen yardım için Soylu’ya teşekkür etti. Faeser, “Türkiye’nin yanındayız” dedi.


Nancy FaeserPhoto: Marcus Brandt/dpa/resim ittifakı

Faeser, Almanya’da yaşayan ve deprem bölgesinde akraba veya temas kurduğu kişilerin yardım çabalarını övdü ve toplanan yardımın büyüklüğü ve organizasyonunun kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Lufthansa da uçak gönderdi

Lufthansa Kargo’dan yapılan açıklamada, başta kışlık giysi, battaniye, gıda ve hijyen malzemeleri olmak üzere deprem bölgesinde en acil ihtiyaç malzemeleri taşıyan bir uçağın Cuma günü Frankfurt’tan Antalya’ya havalandığı bildirildi.

Şirket, malzemelerin Türk dernekleri, şirketleri ve Hessen ve Baden-Württemberg eyaletlerindeki Lufthansa Cargo çalışanları tarafından bağışlandığını belirtti.

AFP, dpa / BK, ET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu