Haber

Diyarbakır’da ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üzerindeki şantiyenin yıkımı durduruldu.

Diyarbakır’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören ve yıkılan Galeria İş Merkezi ve üzerindeki sitede ekiplerin yoğun çalışması sonucu “Zena” isimli kedi kurtarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin uyumuyla kent merkezi Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 binanın yıkımı için başlatılan çalışma devam ediyor.

Bu kapsamda, merkez Yenişehir ilçesindeki Galeria İş Merkezi ve üzerindeki sitede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından denetimli bir şekilde başlayan yıkım, üzerinde kedi olduğunun belirlenmesi üzerine durduruldu. içeri.

Valilikten yapılan açıklamada, depremden etkilenen Galeria Sitesi’nde devam eden yıkım çalışmalarının, içeride kedi olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi.

Kedinin kurtarılması için AFAD ve itfaiye ekiplerinin denetimli çalışma başlattığına dikkat çekilen açıklamada, “Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmasına devam edilecek.” terimler kullanıldı.

Askeri helikopterle çalışma yapıldı

Yıkım çalışması durdurulduktan sonra kedinin olduğu zemin drone ile tespit edildi. Daha sonra itfaiye ve AFAD ekipleri kediyi kurtarmak amacıyla çalışma başlattı.

İtfaiyeye bağlı 54 metrelik yangın ve kurtarma çalışmalarında kullanılan merdivenli şnorkel ile çalışma yürütüldü ancak yetersiz kalınca askeri helikopter devreye girdi.

Olay yerine sevk edilen askeri helikopterden halatla indirilen bir işçi, iş merkezinin yukarısındaki binada kedinin bulunduğu kata ulaşmaya çalıştı. Binanın hasar görmesi nedeniyle işçi giremedi ve helikopter olay yerinden ayrıldı.

Kedi “Zena” kurtarıldı

Kafes, AFAD ekiplerince sahaya getirilen vinçle şantiyenin 4. ve son katına yerleştirildi. Kedinin kafese girmemesi üzerine AFAD ekipleri, vince binen sepete binerek 4. katta kediyi yakalayarak aşağı indirdi.

Adının “Zena” olduğu öğrenilen kediye ilk müdahaleyi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Kasım Aydın yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Kızılay, gazetecilere binada bulunan 4 kediden birini aldıklarını söyledi.

Diğer 3 kedi için devletin tüm imkanlarıyla gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kızılay, “4’üncü katta bulunan kedimizi AFAD ekipleri aldı.

AFAD İl Müdürü İlami Çakmak, çalışmaların devam ettiğini belirterek, kediyi kurtardıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Binada başka kedi olması ihtimaline karşı AFAD ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

haberserinhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu