Haber

Fahrettin Koca bilançoyu açıkladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremde büyük yıkımın meydana geldiği Hatay’da çalışmalar sürüyor.

Çalışmaları Hatay’dan takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durum hakkında bilgi verdi.

Koca, facianın yaşandığı 10 ildeki yaralı sayısının 6 bin 108 olduğunu söyledi.

Diğer illere sevk edilen toplam yaralı sayısının 21 bin 859 olduğunu belirten Koca, 13 bin 612 kişinin ise taburcu edildiğini söyledi.

Salgın hastalık riski ve alınan tedbirler hakkında bilgi veren Koca, şunları söyledi:

“Örnekler gösteriyor ki salgın hastalıklar deprem gibi afetlerden sonra acı veriyor. Hayatın kuralları kolay olmasa da depremden etkilenen kardeşlerimin alacağımız tedbirlerle hayata kucak açacağına inanıyorum. Sağlıklı suya sahip olmak halkın birincil kuralıdır.” Sağlık Bakanlığımızca bu amaçla 1181 adet su deposuna tankerlerle su verilerek şebeke suyunun gittiği yerler ile birlikte ilk günden itibaren 8.379 noktada bakiye klor ölçümü yapılmıştır.

6 bin 832 noktada uygun, 1547 noktada yetersiz bulundu. Şişe suların içme suyu olarak kullanılması için çalışma başlatıldı. Tüm çadır kentlerimizde halk sağlığı uzmanları görevlendirilmiştir. Bu bilgilerle, afet bölgesindeki bulaşıcı hastalık risklerinin kontrol altında olduğundan emin olabilirsiniz. Salgını önlemek için hazırlandık. 5 bin 746 kişide bağırsak enfeksiyonu, 1483 kişide döküntü, 103 kişide sarılık ve 61 bin 880 kişide grip tespit edildi. Tedavisi hızla başladı.”

Koca’nın açıklamasından diğer satırbaşları şöyle: “Devletimiz tüm imkanlarıyla burada. Tüm bölgede insan gücünün sınırlarını zorluyoruz. 100 bini aşkın sağlık çalışanı ile görevimize devam ediyoruz. Acılarımızı buna dönüştürmek zorundayız. Afet bölgesindeki sabit birimlerimizde halen 13 bini doktor olmak üzere 19 bin insanımız var.” “Sağlık Bakanlığımızın bölgede çalışan sayısı 140 bin. Doktorlarımızın tecrübesi sonucunda cerrahi operasyonlarda ve acil müdahalelerde büyük başarılar ortaya konmuştur. Sağlık çalışanlarıma sizin adınıza teşekkür ederim. .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu