Haber

FIFA, Luis Rubiales’e 3 yıl men cezası verdi

FIFA, eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales’e 3 yıl men cezası verdiğini duyurdu.

FIFA Disiplin Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Luis Rubiales’in, adil oyun ilkelerinin ihlali ve saldırganlığı kapsayan 13 numaralı disiplin kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle futbolla ilgili faaliyetlerden 3 yıl men cezasına çarptırılmasına karar verildi. davranış. Rubiales’in cezaya itiraz hakkının da bulunduğu belirtildi.

Rubiales, 20 Ağustos’ta Avustralya’nın Sidney kentinde oynanan final maçında İngiltere’yi 1-0 yenerek FIFA Kadınlar Dünya Kupası şampiyonluğunu kazanan İspanya’da madalya töreninde kadın milli futbolcu Jennifer Hermoso’yu dudaklarından öpmesinin ardından baskı altında istifa etmişti. Kadın Milli Takım Antrenörü Jorge Vilda da görevinden alındı. Rubiales ayrıca FIFA Disiplin Kurulu’nun açtığı soruşturma kapsamında 90 gün süreyle geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

RFEF’in geçici başkan olarak atadığı Pedro Rocha’nın aldığı kararla daha önce Vilda’nın yardımcısı olan Montse Tome teknik direktör olarak atandı ancak kadın futbolcuların federasyon içinde başka değişiklik talep etmesi ve İspanyol Milli Takımı’nı boykot etmesiyle sorunlar devam etti. Takım. Oyuncuların “köklü değişiklik” taleplerinin kabul edilmediği gerekçesiyle milli takıma yönelik boykotu, hükümetin müdahalesiyle 20 Eylül’de sona erdi.

haber-etimesgut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu