Haber

Hayalleri Bir Kez Daha Gerçek Olmadı: Sahte Doktor Ayşe Özkiraz Tıp Fakültesini Kazanamadı

Türkiye’yi dolandıran 21 yaşındaki sahte doktor Ayşe Özkiraz dünya basınının gündemine oturdu.

Tekirdağ’da sahte diplomayla bir devlet hastanesinde doktor olarak çalıştığı ortaya çıkınca gündeme gelen Ayşe Özkiraz, girdiği üniversite sınavında tıp fakültesi için yeterli puanı alamadı.

Özkiraz’ın yeniden sınava hazırlanmayı düşündüğü öğrenildi.

Tekirdağ’da bir devlet hastanesinde kendisini doktor olarak tanıtan ve hatta ameliyat olan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz tutuklandı.

Ayşe Özkiraz, 8 yıl hapis ve 18 bin lira para cezasıyla tahliye oldu. Özkiraz tahliye olduktan sonra üniversite sınavlarına girdi.

Özkiraz cezaevinde kaldığı süre boyunca yönetimden soru bankaları istedi ve cezaevinde sınavlara hazırlandı.

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşe Özkiraz, mahkemede pişman olduğu gerçek bir doktor olmak istedi.

Mustafa Barış Durak’ın OnurAkayMedya’dan edindiği bilgiye göre Tıp Fakültesi’ne girmek için yeterli puanı alamayan Ayşe Özkiraz, seneye tekrar sınavlara girerek hayalindeki mesleği icra etmek istiyor.

Son duruşmada savunmasını yapan Özkiraz, yaptığından pişman olduğunu belirterek özür diledi. Özkiraz, “Tekrar çok özür dilerim. Stajyer kartımı sadece eski erkek arkadaşıma gösterdim. Başka hiçbir yerde kullanmadım. Herhangi bir maddi çıkar elde etmedim. Ameliyat olacağımı kabul ediyorum. Dikiş işlemini bir kez yaptım. Gerçekten pişmanım, dersimi aldım. Psikolojik olarak çok kötü durumdayım. ilaca başladım. Son haberler ailem ve kardeşlerimle dalga geçti. Bu durumdan utanıyorum. Okulda öğrenciler kardeşimle ‘sahte öğrenci misin? Hatamın bir bedeli olduğunu biliyorum” dedi.

Serbest kaldıktan sonra ATV’ye konuşan Özkiraz, “Serbest bırakıldığım için çok mutluyum. Aileme kavuştum. Kamuoyunu böyle meşgul ettiğim için özür dilerim. Yaptığım bir hataydı. Bedelini orada yatarak ödedim. Bu yaşta cezasını çektim. Belki de benim için büyük bir sınav oldu, büyük bir ders oldu. Gerçekten dersimi aldım.” Sözlerini kullandı.

Doktorluğun çocukluk hayalim olduğunu söyleyen Özkiraz, “Doktorluk çocukluk hayalimdi. Asıl amacım ve sebebim ille de maddi kazanç sağlamak değildi. Çocukluk hayallerimde çevreyi görmekti. Zaten doktor olabilir miyim, doktor olunca bu ortamda olabilir miyim? Bunu yaptım. Sonra beni bazı şeylere inandırmak için saçmalıkların sarmalına saplandım. Devam eder sandım. Pişmanım. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım, yapamam” t.” konuşmuştu.

oguzlarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu