Ekonomi

Heyelan nedeniyle tahrip olan ve 50 ili ilgilendiren yolda çalışmalar tamamlanmak üzere.

Heyelan nedeniyle tahrip olan ve 50 ili ilgilendiren yolda çalışmalar tamamlanmak üzere.

8 Temmuz’da meydana gelen heyelan nedeniyle Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun bir bölümünün çöktüğü noktada inşa edilecek köprünün ayakları tamamlandı.

Çöken noktada ulaşım 60 metre uzunluğunda ve 34 metre yüksekliğinde 2 açıklıklı köprüyle yapılacak.

ORDU – Ordu’da 8 Temmuz’da yaşanan sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan ve 50 ili dolaylı olarak etkileyen Karadeniz-Akdeniz yolu üzerinde köprü inşaatı için başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi. son.

Yaklaşık 50 ili dolaylı olarak ilgilendiren, Karadeniz’in Orta Anadolu ve Akdeniz’e kapılarını açan 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Ordu etabı, ilk kez Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde duyurulan ve projesi II. Abdülhamid döneminde çekilen, 8 Temmuz’da yapımına başlanan ve 3 gün süren sağanak yağış nedeniyle 2 farklı noktada toprak kayması meydana geldi. Ordu’dan Akdeniz’e ulaşımı sağlayan yol üzerinde bulunan Darıcabaşı Tüneli mevkisindeki Çağlayan Deresi’nin menfezleri, yoğun su akışına dayanamadığı için çöktü. Heyelan nedeniyle bir kısmı trafiğe kapatılan Karadeniz-Akdeniz Yolu’nda onarım çalışmaları sürüyor. İlk olarak tünelin çöken noktası ve ağzı sağlamlaştırılırken, bölgede geniş çaplı temizlik yapıldı.

Ulaşım 60 metre uzunluğunda ve 25 metre yüksekliğinde 2 açıklıklı köprüyle sağlanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ilk etapta 60 metre uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğinde köprü yapılması planlanan alanda, temelin atılması nedeniyle bu aralık uzatıldı. Köprü ayaklarının yerleştirileceği yer yumuşaktır. Köprü ayağının toplam 35 metre yüksekliğe ulaştığı alanda ulaşım, 60 metre uzunluğunda 2 açıklıklı köprüyle sağlanacak.

“Yolun hızla ulaşıma açılmasını istiyoruz”

Mesudiye ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi Muhtarı Muzaffer Demircan, heyelan nedeniyle çöken yolun etkin bir şekilde kullanıldığını söyledi. İnsanların bu yolun yapılmasını beklediklerini kaydeden Demircan, “Hava koşulları kötüleştiğinde onun yerine kullanacağımız alternatif güzergah uygun olmayacaktır. Bu yolun da birçok bağlantısı var. Dolayısıyla bizim için iyi olacak. Bir an önce ulaşıma açın.”

Vatandaşlar yolu kullanamadıkları için zorluk yaşadıklarını, yapımını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu