Haber

Hollanda’da Türkiye’deki depremzedeler için anma ve dayanışma günü düzenlendi

Hollanda’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ve depremzedeler için anma ve dayanışma günü düzenlendi.

Anmaya Eindhoven Belediye Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Fatih Camii Başkanı Hasan Öztürk, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Hollanda Bölgesi’ne bağlı Mevlana Mescidi Başkanı Hasan Öztürk, Mesut Yücesan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. ve Eindhoven Belediyesi önünde dayanışma etkinliği düzenlendi. üye katıldı.

Bazı katılımcılar Türk ve Hollanda bayrakları taşıdı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, depremde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Eindhoven Belediye Başkanı Dijsselbloem yaptığı konuşmada depremlerin ardından 244 bin euroluk yardımda bulunduklarını belirterek, “Daha çok şeye ihtiyaç var. Yardıma çok daha uzun süre ihtiyaç duyulacak.” söz konusu.

Mevlana Mescidi Lideri Yücesan, katılımcılara teşekkür ederek, “Derin bir üzüntü yaşadık. Günlerdir vefat haberiyle daha da derinden sarsıldık. İlk günden itibaren ne yapabiliriz diye düşündük. birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak.” dedi.

İlk günden beri dini ve ırksal grupların hem nakdi hem de nakdi yardımda bulunduğunu ifade eden Yücesan, “Çünkü artık dayanışma zamanı. Çünkü artık birlik olma zamanı.” terimleri kullandı.

Etkinlik depremzedeler için dua ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu