Haber

İzmir Valisi Süleyman Elban’ın 9 Eylül mesajı

İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Elban mesajında, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Türk ordusunun ve Türk milletinin işgal güçlerine karşı kahramanca mücadele ettiğini, 9 Eylül 1922’de birlik ve beraberlik ruhuyla İzmir’de bir destan yazıldığını vurguladı.

İzmir’in kurtuluşunun sadece geçmişte kalmış bir olay değil, aynı zamanda insanlara geleceğe umutla bakma ilhamı veren değerli bir hatıra olduğunu belirten Elban, şöyle konuştu:

“İzmir’in kurtuluşunun 101. yılını kutlayarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterelim. Türk Asrının inşa sürecinde İzmir’de bağımsız yaşama ve daha parlak bir yaşam tutkumuz var, Cennet vatanımızın her köşesinde hissedilen ilklerin ve en iyilerin şehri. Geleceğe olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyelim. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, silah arkadaşlarını minnet ve minnetle anıyorum. Hem İzmir’i hem de Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için canları pahasına mücadele eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, mekanları cennet olsun.”

havranhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu