Haber

KKTC, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıyı kınadı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Güçlü Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıyı kınadı.

Töre, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden büyükelçilik güvenlik görevlisi için taziye mesajı yayınladı.

Töre yaptığı açıklamada Azerbaycan ile dayanışma duygularından bahsederek şunları söyledi:

“Azerbaycan’ın İran’daki Tahran Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenlendiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Büyükelçilik güvenlik şefinin ve iki güvenliğin yaşamını yitirdiği bu menfur saldırıda yaşamını yitiren subaya Allah’tan rahmet diliyorum.” korucular yaralandı, yaralılara acil şifalar diliyorum.Türkiye’ye yönelik bu hain terör saldırısını kınıyor, kardeş ülkemiz aziz Azerbaycan’ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim.”

KKTC Başbakanı Üstün de yaptığı yazılı açıklamada, kardeş Azerbaycan’ın İran’daki Tahran Büyükelçiliği’ne bu sabah düzenlenen hain saldırıyı da kınadığını belirtti.

Üstel yaptığı açıklamada, saldırının KKTC halkını üzdüğünü belirterek, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere tüm kardeş Azerbaycan halkının acılarını paylaşıyor, şehit olan ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. yaralı kardeşlerimize acil şifalar.” açıklamalarda bulundu.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu mesajında, “Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen hain saldırıyı şiddetle kınıyorum.” Saldırıda hayatını kaybeden koruma müdürüne Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Ertuğruloğlu, Azerbaycan ile dayanışma duygularını da dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu