Haber

Fırat Çakıroğlu’nun katiline yardım eden sanığın cezası belli oldu

2015 yılında Ege Üniversitesi’nde terör örgütü PKK’nın gençlik örgütü YDG-H üyesi olduğu belirtilen milliyetçi öğrenciler ile kişiler arasında tartışma çıktı.

Çıkan kavgada bıçaklanan 24 yaşındaki Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti.

Cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi

Olayla ilgili açılan davada Nurullah Semo, ‘kasıtlı öldürme’ağırlaştırılmış müebbet, ‘Terör örgütü üyeliği’Ayrıca suçtan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. ‘Devletin birliğini ve vatanın bütünlüğünü bozmak’ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi.

Katilin yanındaki sanık için soruşturma başlatıldı

Çakıroğlu ailesinin avukatları, Cihat Babatonguz’un olay sırasında Nurullah Semo ile birlikte olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Avukatların talebini haklı bulan İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Babatonguz hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmanın ardından Babatonguz hakkında ‘kasıtlı öldürme’iddianame hazırlandı.

Gizli tanık reddedildi

İzmir 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın bugün görülen duruşmasında Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile İzmir Adliye Başkanı Soner Erkan Yıldız, Çakıroğlu’nun arkadaşları ve avukatları salonda hazır bulunurken, tutuksuz sanık tutuksuz yargılanmak üzere tutuklandı. Cihat Babatonguz SEGBİS üzerinden katıldı

Mahkeme heyeti, gizli tanık Bulutoğlu’na ulaşılamadığı için meçhul tanığı dinlemeyi reddedince, davayı yürüten savcı önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarladı.

En ağır ceza istendi

Çakıroğlu’nun annesi Hasret Fazilet, Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvendiğini belirterek, sanıkların en ağır cezayı almasını istedi.

Peder Fuat Uzman Çakıroğlu ise tutuklu zanlı serbest kaldığı sürece başka canların da alınacağını belirterek, tutuklanarak en ağır cezayı almasını istedi.

‘Suçsuz’ savunması

Görgü tanıklarının olay yerinde kendisini görmediğini söylediğini söyleyen Cihat Babatonguz, “O kafede onlarca insan vardı, bir tek ben yargılanıyorum. Fırat’ı bilmem, Nurullah’ı orada gördüm. Ayvalık’ta yaşıyorum. İstesem yarım saat içinde Yunanistan’ın Midilli adasına kaçabilirim ama gitmiyorum.”Hatasız olduğunu savundu.

Karar öncesi son sözü sorulan sanık beraatini istedi.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis

Mahkeme heyeti, Babatonguz ‘Devletin birliğini ve vatanın bütünlüğünü bozmak’ağırlaştırılmış müebbet, ‘Kasıtlı öldürme’ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde öldürmeye iştirak’Suçtan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanmasına karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu