Haber

Konya Büyükşehir Tatile Hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya halkının Ramazan Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için gerekli tedbirleri aldı. Bayramın ilk günü toplu ulaşım araçları ücretsiz; ikinci ve üçüncü günlerde yüzde 50 indirimli hizmet verilecek; Büyükşehir için otoparklar arife gününden bayram sonuna kadar ücretsiz olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nın Konya’da sorunsuz geçmesi için gerekli tedbirleri aldı.

 

TOPLU TAŞIMA 1. GÜN FİYAT YOK, DİĞER GÜNLER YÜZDE 50

Büyükşehir, vatandaşların bayram ziyaretlerini otobüs ve tramvaylarla rahat bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli çalışmaları yaptı. Pazar tarifesi ile hizmet verecek olan toplu taşıma araçları, tatilin ilk gününde ücretsiz olarak; İkinci ve üçüncü günler yüzde 50 indirimli olacak.

AREFE GÜNÜ VE TATİL BAYRAMLARINDA OTOPARK ÜCRETSİZDİR.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kapalı, yol üstü ve açık otoparkları, arife gününden bayram sonuna kadar ücretsiz hizmet verecek.

MEZARLIKLAR BAYRAM ZİYARETİNE HAZIR

Vatandaşların mezarlıkları sorunsuz ziyaret edebilmeleri için temizlik çalışmalarını yürüten ve güvenlik tedbirlerini artıran Büyükşehir, bayram boyunca hava ve gürültü kirliliği ile ilgili her türlü şikayete yanıt verecek.

MERKEZDE YANGIN BOKU 86

Bayram boyunca normal çalışmalarına devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 31 ilçede 86 merkezde çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlar, yangın ve diğer afetler gibi olağan afetleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirebilecek.

KOSKİ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, tatil döneminde kent genelinde su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek. Vatandaşlar; su ve kanalizasyon arızalarında ALO 185’i arayabilecekler.

ZABITA TATİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan Bayramı boyunca da vatandaşların her türlü şikayetine yanıt vermek için çalışmalarını sürdürecek. Otogar, Çevre ve Trafik Polisi bayram boyunca 24 saat hizmet verirken, şehir merkezinde 08.00-24.00 saatleri arasında seferler devam edecek. Polisle ilgili şikayetler için 205 50 15 numaralı telefon aranabilir.

ACİL MÜDAHALE GRUPLARI HAZIR

Büyükşehir, bayram boyunca yol, kaldırım, kaldırım ve benzeri sorunlara anında müdahale edecek Acil Müdahale Ekibi ile de görev yapacak.

Vatandaşlar bayramda belediye birimleriyle ilgili şikayetlerini 444 55 42 veya Alo 153’e bildirebilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu