Haber

MEB: Ücretsiz öğünler ilk ve orta öğretimi kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 milyon öğrencinin ücretsiz yemekten yararlanması için çalışmaların tamamlandığı, okul öncesi eğitime ağırlık verilerek ücretsiz yemek uygulamasına geçileceği ve uygulama kapsamının genişletileceği belirtildi. ilk ve orta öğretimi kapsayacak şekilde kademeli olarak genişletildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada; 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 2.Dönem prestijiyle kademeli olarak 5 milyon öğrenciye uygulanacak olan ücretsiz yemek uygulaması için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Eğitim-Öğretim yılı başında yaklaşık 1,5 milyon olan ücretsiz yemeklerden yararlanan öğrenci sayısının daha önce 1,8 milyona çıkarıldığı, ikinci aşama itibarıyla bu sayının 5 milyona çıkarılması için çalışmaların tamamlandığı kaydedildi. .

Açıklamada, “Okul öncesi eğitimde yükle birlikte ücretsiz öğünlere başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilk ve orta öğretimi kapsayacak şekilde genişletilecektir. Görgü ve temel ilkelerin yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtım Kılavuzu ücretsiz yemek uygulaması uygulanmak üzere 81 il valiliğine gönderildi.Kamu kurumlarında okul öncesi eğitimlerine devam eden tüm çocuklarımıza haftada 5 gün, günde bir öğün yemek verilecek.Bu kapsamda 1 milyon 450 bin öğrenci Bölge ortaokullarında öğrenim gören ve yatılı hizmetlerden yararlanmayan tüm gündüz öğrencilerimize ayrıca ücretsiz yemek eki verilecektir.

Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokullarının mutfak ihtiyaçları için gerekli bütçe ayrılan okullar ile anasınıfı bulunan okul ve kurumlarda kendi mutfağında yemek hazırlamanın mümkün olmadığı durumlarda, beslenme hizmeti sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınabilir. tedarik sağlanacaktır.

torbali-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu