Haber

Selçuklu Aile Gelişim Merkezi Hizmete Başladı

Toplumun yapı taşı olan aileyi ve geleceğin mimarları olan gençleri ön planda tutan bir proje olan Selçuklu Aile Gelişim Merkezi (SAGEM), Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Toplumun temel taşını oluşturan aile yapısını tehdit eden unsurların önlenmesi amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olan Selçuklu Aile Gelişim Merkezi, Selçuklu Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülük ortaklığında yürütülüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İl Kurulu. Selçuklu Aile Gelişim Merkezi çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, SAGEM ile birlikte ailelere ve gençlere yönelik olumlu gelişmelerin toplumun huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacağını belirtti.

“Türkiye çapında öncü olacağımız bir projeyle karşınızdayız”

Selçuklu Belediyesi olarak her mahallede her yaştan insanın yararlanabileceği projeler üretmeye ve tesisler inşa etmeye devam ettiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyaşmacı, “Son 5 yıllık süreçte ilçemizde aile sağlığı merkezleri kurduk. Sağlık tesisi olmayan alan kalmaması için 6 mahalle ve 4 mahallede 112 acil sağlık hizmeti istasyonu bulunuyor.” Yazır Mahallesi’ndeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz ve Sağlıklı Yaşam Merkezimizin üretim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi Türkiye genelinde yerel yönetimlerde öncü olacağımız bir projeyle daha karşınızdayız. Bu projenin adı Selçuklu Aile Gelişim Merkezi, kısa adı SAGEM’dir. Bugün burada bir araya gelme sebebimiz olan Selçuklu Aile Gelişim Merkezimizin çalışmalarında artık sona gelmiş bulunuyoruz. Bedir Sağlık ve Sosyal Tesisimizin 1.katında yer alacak merkezimizi bugün itibarıyla hizmete açarak Selçuklu ve Konyamızın hizmetine sunacağız. Selçuklu Belediyesi olarak büyük önem verdiğimiz Selçuklu Aile Gelişim Merkezimizin imalat çalışmalarını tamamladık. Aynı zamanda Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz ve Sağlıklı Yaşam Merkezimizin de bir parçası olacak. “Bu merkezde Belediyemiz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kent Konseyimizle birlikte hareket edeceğiz ve buradaki tüm çalışmaları birlikte yürüteceğiz” dedi.

“Amacımız bilinçli, memnun ve huzurlu bir aile kurumunun oluşmasına destek olmaktır.”

Merkezin toplumumuzun her kesimine hitap edeceğini belirten Başkan Pekyatmacı, “Yetişkin ve çocuklar başta olmak üzere tüm aile bireylerinin ve evliliğe hazırlanan bireylerin faydalanabileceği merkezimizde; aile danışmanlığı, çift danışmanlığı, evlilik öncesi danışmanlık, ebeveyn danışmanlığı, ergen danışmanlığı, aile hukuku danışmanlığı, manevi danışmanlık.” Yas danışmanlığı, boşanma danışmanlığı, evlilik terapisi, cinsel terapi, oyun terapisi, fotoğraf analizi ve ekran bağımlılığı başta olmak üzere 14 farklı alanda danışmanlık ve terapi hizmeti vereceğiz. Bu merkezde vereceğimiz hizmetlerle sağlıklı, bilinçli, memnun ve huzurlu bir aile kurumunun oluşmasına destek olmayı hedefliyoruz. Aile yapısını tehdit eden unsurların önlenmesini, aile içindeki iletişim sorunlarının çözülmesini, tüm aile bireylerinin sosyal hayata entegre olmalarını sağlamayı, aile kuracak bireyleri evliliğe hazırlamayı, psiko-sosyal destek sağlamayı hedefliyoruz. boşanma aşamasında ve boşanma sonrası süreçlerde tüm aile bireylerine destek. 5 adet danışma ofisi, 50 kişilik konferans salonu ve 1 adet çocuk oyun terapisi odasının yer aldığı Selçuklu Aile Gelişim Merkezimizde psiko-sosyal destek hizmetlerimiz, manevi danışmanlar, aile hukuku danışmanları ve ruh sağlığı uzmanları tarafından profesyonelce sunulacaktır. “Güçlü Aile, Güçlü Toplum” ilkesi. . Merkezimizde belirli aralıklarla, özel gün ve haftalarda ailelere yönelik çeşitli sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik programları içeren etkinlik ve aktiviteler gerçekleştirilecektir. Merkezimiz randevu sistemi ile çalışacak olup hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Vatandaşlarımız buradaki tüm hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabilecek. “Ayrıca Aile Gelişim Merkezi tarafından hazırlanacak programlar kapsamında belediyemizin tüm sosyal tesislerinde toplumumuzun her kesimine hitap edecek eğitim ve seminer programları düzenlenecektir” dedi.

Başkan Pekyatırcı, “Selçuklu Aile Gelişim Merkezi projemizle özellikle aile yapısının korunması, manevi değerlerimizin korunması ve bu değerlerin yaşatılması açısından ailelerimize büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Projemizin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan İlçe Sağlık Müdürümüze, İlçe Müftümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. “Müdürümüze, İl Yönetim Kurulumuza ve grup arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projemizin Selçuklu ve Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, programımızda yer aldığınız için siz değerli basın mensuplarımıza ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” kelimeler.

“Selçuklu Belediye Başkanımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Eğitim camiası gibi anlamlı bir projenin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Toplumun temel yapı taşı ailedir. Aile sağlıklı ise, aile güçlü olursa toplum da güçlü ve sağlıklı olur. Yine çocuklarımızın eğitimi her şeyden önce gelir.” Çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren sağlıklı bir çevrede büyürlerse ruhsal gelişimleri için pedagojik açıdan sağlıklı bir ortamda yetişmeleri onların eğitim hayatlarının sağlıklı olmasına ve gelecekte oluşturacakları karakterlere katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla ailenin gelişimi için böyle bir projenin yürütülüyor olması büyük bir mutluluk. Memnun olduk. Okullarımızda okul-aile birliği aracılığıyla ailelerimize yönelik bazı eğitim ve psikolojik danışmanlık destek hizmetleri verilmektedir. Ancak bu hizmetlerin kurumsallaşmış bir yapıda, böyle bir kurum bünyesinde verilmesi çok daha faydalı olacaktır. Buna inanıyoruz. Biz eğitimciler ve okullarımız olarak bu kuruma her türlü desteği vermeye hazırız. Hem eğitimcilere destek olmak hem de ailelerimizi okullarımıza yönlendirmek, öğrencilerimize gerekli bilgileri vermek, velilerimize tanıtım anlamında katkı sağlamaya çalışacağız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. Projeyi üreten ve hayata geçiren belediye başkanımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım iyi olur. Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar, “Merkezimiz toplumun temel taşı olan ailenin gelişimine ve eğitimine büyük destek sağlayacaktır. Hayırlı olmasını, hayırlı işlere imza atmasını diliyorum.”

Projenin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediyesi Kent Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hayırlıoğlu da projenin hayırlı olmasını diledi. SAGEM basın toplantısına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi Kent Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hayırlıoğlu, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri basın mensuplarıyla sohbet etti. -KONYA

savur-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu