Ekonomi

Soluna Holdings gelir artışıyla üçüncü çeyrekte ilk brüt karını açıkladı

NEW YORK – Saf güçle çalışan bitcoin madenciliği ve bilgi merkezi altyapısında uzmanlaşmış bir şirket olan Soluna Holdings, 2023’ün üçüncü çeyreğinde önemli bir mali geri dönüş bildirdi ve ilk kez brüt kar elde ettiğini ve gelirinde önemli bir artış olduğunu bildirdi. Bu büyüme, Dorothy Projesi sahalarının başarıyla tamamlanması ve tam olarak faaliyete geçmesiyle gerçekleşti.

CEO John Belizaire Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Texas ve Kentucky’deki yaz sıcağındaki zorluklara rağmen Soluna’nın operasyonel başarılarının, tüm tesislere 23.600’den fazla Bitcoin madencisini konuşlandırmayı ve toplam hashrate’i saniyede 2,6 exahash’e (EH/s) getirmeyi içerdiğini söyledi. ) yükseldiğini açıkladı. Şirket ortalama 2,4 EH/s hash oranını korudu.

2023’ün 3. çeyreğine ilişkin mali sonuçlar dikkat çekiciydi: – Gelir, ikinci çeyrekteki 2,1 milyon dolardan %176 artışla 5,8 milyon dolara yükseldi. Şirket, 2022 yılı 2. çeyreğinden bu yana ilk kez pozitif Düzeltilmiş FAVÖK elde etti. – 2022 yılı sonunda 1,1 milyon dolar olan nakit dengesi önemli ölçüde iyileşerek 30 Eylül 2023 itibarıyla 5,6 milyon dolara ulaştı. – Brüt kar, 2 1. çeyrekteki 390 bin dolarlık zarara göre ciddi bir iyileşme kaydetti. – Genel ve İdari giderlerin azalması, sürdürülen faaliyetlerden kaynaklanan net zararın geçen yılın ilk çeyreğindeki 56,2 milyon dolardan 3. çeyrekte 6,0 milyon dolara gerilemesini sağladı.

İleriye baktığımızda Soluna yerinde durmuyor. Şirket, ERCOT ile Yan Hizmetler için ön kayıt süreçlerini tamamlayarak Dorothy Projesi’nin şebeke kaynağı olarak hizmet vermesini sağladı. Ayrıca Soluna, özellikle yapay zeka (AI) eğitim iş yüklerine yönelik bir veri merkezi geliştirmeyi amaçlayan ve yılın ilk çeyreğinde başlatılması beklenen Dorothy 2 Projesinin bir modülü olması beklenen “Helix” girişimini de başlattı. 2024.

Belizaire, Dorothy 2 ve Kati gibi yaklaşan projelere ve yapay zeka girişimlerine stratejik olarak odaklanıldığını vurgulayarak şirketin gidişatına ilişkin iyimserliğini dile getirdi. Bu gelişmelerle Soluna Holdings, gelir akışlarını çeşitlendirerek ve saf enerji ve teknoloji segmentlerindeki konumunu güçlendirerek büyümeye devam etmeye hazır görünüyor.

InvestingPro İçgörüleri

Soluna Holdings saf güç ve teknolojide atılımlar yapmaya devam ederken finansal performansı da olumlu bir artış gösterdi. Şirketin hisse senedi fiyatı son çeyrekte %14 artış gösterdi ve piyasa değeri 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla 100 milyon dolara ulaştı. Ayrıca Soluna’nın önemli bir değerleme göstergesi olan F/K oranı da 15,7 ile piyasa değerinin altında yer alıyor. sektör ortalaması 20,3, bu da potansiyel olarak düşük değerlenmiş bir hisse senedine işaret ediyor.

InvestingPro Tips, yatırımcıların Soluna’nın Dorothy 2 ve Kati gibi gelecek projelerini yakından takip etmelerini tavsiye ediyor. Bu girişimler şirketin gelirlerini önemli ölçüde artırabilir ve pazardaki konumunu daha da güçlendirebilir. Ek olarak, Soluna’nın F/K oranının şube ortalamasına göre izlenmesi, şirketin değerlemesi hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. InvestingPro, yatırımcılara karar verme süreçlerinde daha fazla yardımcı olmak için Soluna Holdings ve diğer şirketler hakkında 20’den fazla ipucu ve bilgi sunuyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habercamlihemsin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu