Haber

Hedef Kürtçe öğretmen: Öğrencilerimi yalnız bırakmayacağım

Öğrencilerine Kürtçe şehir isimleri öğrettiği imajı nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilen Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Kürtçe öğretmeni Mizgin Yalçın, sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

‘DÜŞMANLIK YAPTIKLARI İNKAR EDİLMEZ’

Rudaw’da yer alan habere göre Yalçın, eğitimini öğrencileriyle paylaştıktan sonra birçok kurum, baro, parti, siyasetçi ve toplumdan aldığı destekten dolayı kendisine teşekkür ederek, “Bana verilen görev ve sorumluluklara saldırdılar. Milli Eğitim Bakanlığı. Maalesef bunu Kürt halkına ve Kürtçe konuşanlara saldırmak için kullandılar. Ancak hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu saldırıların arkasında tek bir neden var, o da Kürtçe düşmanlığıdır. bunu kimse inkar edemez.”

Mizgin öğretmen, öğrencilerinden ve Kürtçe eğitiminden vazgeçmeyeceğini belirterek, “Ama o düşünürler şunu iyi bilsinler ki, ben her zaman görev başında olacağım, öğrencilerimi ve Kürtçe eğitimini yalnız bırakmayacağım.”

Mizgin Yalçın’ın açıklaması şu şekilde: “Bildiğiniz gibi ben sadece bir öğretmenim ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda işimi başarıyla yapmaya ve öğrencilerimi bana verilen yetki doğrultusunda yetiştirmeye çalışıyorum. Bakanlık. Bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığının çizgisinden, görev ve çalışmalarından hiçbir zaman sapmadım. Tek amacım var: Öğrencilerimin memnuniyeti ve başarısı, öğrencilerimin ailelerinin istikrarı.

‘KÜRTÇE KONUŞANLARA SALDIRI…’

Ama ne yazık ki kötü niyetli kişiler öğrencilerimin başarısına, öğrencilerimin ailelerinin istikrarına, kişiliğime saldırdılar. Milli Eğitim Bakanlığının bana verdiği görev ve sorumluluklara saldırdılar. Maalesef bunu Kürt halkına ve Kürtçe konuşanlara saldırmak için kullandılar. Ancak bu saldırıların arkasında tek bir nedenin olduğunu, o da Kürtçe düşmanlığı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ve bunu kimse inkar edemez. Ancak bu düşünürler şunu bilmelidir ki, ben her zaman görevimin başında olacağım, öğrencilerimi ve Kürtçe öğretimini yalnız bırakmayacağım. O korkunç ve hukuksuz saldırılardan sonra da saygın kamuoyu beni ve öğrencilerimi yalnız bırakmadı.

Bu gerçeklerle bana destek olan tüm vatandaşlara, bireylere, sendikalara, derneklere, barolara ve sivil kuruluşlara teşekkür ediyorum. Desteklerini dile getiren partilere, siyasi isimlere ve partilerin milletvekillerine de teşekkür ediyorum. Haklarımı ve kimliğimi özveriyle korudukları için Diyarbakır Barosu’na ve Ağrı Barosu’na özellikle teşekkür ediyorum. Ve sesim ve rengim olan Kürt ve Türk medyasına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca okul yönetimimin desteğinin bana güç verdiğini de söylemek isterim. Huzurlu günler ümidiyle tüm değerli kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Ne oldu?

Amaç, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Malabadi köyündeki ortaokulda Kürtçe öğretmeni olan Mizgîn Yalçın’ın öğrencilerine şehirlerin Kürtçe isimlerini öğrettiği görüntü üzerinden yapıldı. Sosyal medyada tehdit ve hakaretlere maruz kalan Yalçın, avukatlardan hukuki yardım istedi.

Öğretmenin bu daveti cevapsız kalmadı, başta barolar olmak üzere birçok partiden, STK’dan ve eğitim sendikasından destek geldi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu