Haber

Son 6 günde 9 ceset Antalya ve Muğla kıyılarına vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 6 günde Antalya sahiline 8’i Muğla sahilinde, 1’i Muğla sahilinde olmak üzere toplam 9 cesedin karaya vurduğunu açıklayarak, Muğla’da bulunan cesedin olabileceğini ifade etti. 6 Ocak 2024’te Kurtoğlu Burnu’nun 20 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda, “Son 6 günde Antalya kıyılarına 9, Muğla kıyılarına 1 olmak üzere toplam 9 ceset karaya çıktı. Cenazelerden biri” Antalya’da kıyıya vuran ceset, bir süre önce kaybolan M.Ş.E.’ye ait.” Nihai sonuç adli tıp muayenesinden sonra ortaya çıkacak” dedi.

Bakan Yerlikaya, “Antalya’da karaya çıkan diğer cesetlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu belirlendi. Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki kıyı bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan tekne Kıbrıs’a doğru hareket etti, saatler sonra bağlantı kesildi” tekneyle birlikte kayboldu ve tekne daha sonra kayboldu.” Meteorolojik veriler, son bir haftadır hakim rüzgarın güneyden estiğini, dalgaların ise güneydoğudan geldiğini gösteriyor. Söz konusu cesetlerin akıntı, rüzgar ve dalgalar nedeniyle Antalya kıyı şeridine sürüklenebileceği değerlendiriliyor. Muğla’da karaya vuran cansız beden, 6 Ocak 2024’te Kurtoğlu Burnu’nda bulundu. “Ülkenin 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirildi. Kıyıya vuran cansız bedenlerle ilgili kimlik tespiti çalışmaları sürüyor” Kolluk birimlerimiz savcılıklarımızla koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi. – MUĞLA

haber-sebinkarahisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu