Ekonomi

Yellen’dan yumuşak iniş açıklaması

Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonda istikrarlı bir yavaşlama ve yeni iş arayanların akınına işaret eden verileri memnuniyetle karşıladı ve ABD’nin işgücü piyasasına büyük bir zarar vermeden enflasyonu kontrol altında tutabileceğinden giderek daha fazla emin olduğunu söyledi.

Yellen, Pazar günü ABD’nin tüketici fiyat artışlarını dizginlerken resesyondan kaçınacağı yönündeki önceki umutları sorulduğunda şöyle konuştu: “Bu tahmin konusunda kendimi çok iyi hissediyorum. Sanırım tam olarak buna benzeyen bir yolda olduğumuzu söylemeniz gerekir.”söz konusu.

Yeni Delhi’deki G20 zirvesinden dönen bir uçakta yaptığı röportajda Yellen, Çin’in önde gelen gelişmekte olan ülkelerden oluşan ayrı BRICS grubunun etkisini artırma çabalarından kaynaklanabilecek riskleri de küçümsedi. “G-20 küresel işbirliğinin önde gelen forumu olmaya devam ediyor”söz konusu.

Yellen’ “Enflasyona dair her türlü ölçüm düşüş yolunda.” söz konusu. Yellen ayrıca, ABD’de işsizlik oranının, bu yılın başında yarım asırdan fazla bir sürenin en düşük seviyesine ulaştıktan sonra ağustos ayında artmasına rağmen, bu sıçramanın büyük bir işten çıkarma dalgası nedeniyle gerçekleşmediğinin altını çizdi.

Yellen, Çin’deki politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek için gerektiğinde adım atabileceği yönündeki görüşünü yineledi. “Bunun gerekli olduğuna karar verirlerse oldukça geniş bir politika alanına sahip olduklarını düşünüyorum. Benim görüşüme göre para politikasında nispeten küçük ayarlamalar yaptılar.”söz konusu.

haberguney.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu