Haber

4 ilde sıcaklık rekorları kırıldı! 52 derece gördüm

Yüksek hava sıcaklığı Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de hayatı olumsuz etkiledi. Osmaniye kent meydanında termometreler 52 dereceyi gösterdi.

ADANA’DA SOKAKLAR BOŞ

Hava sıcaklığının 44.4 dereceye ulaştığı Adana’da sık kullanılan cadde ve bulvarlarda bir sakinlik yaşandı. Dışarı çıkanlar sıcaktan korunmak için parklarda ve mesire yerlerinde tenteleri tercih etti. Bazı insanlar şapka takarak ve şemsiye taşıyarak güneşin etkisini azaltmaya çalıştı.

MERSİN’DE NEM ORANI YÜZDE 50’Yİ AŞTI

Mersin’de 40 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı ve yüzde 50’yi aşan nem hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde bunaltıcı hava nedeniyle sahillerde ve meydanlarda sakinlik gözlendi. Sahil şeridi boyunca yürüyüş yapanlar ağaçların altında dinlenmeye çalıştı.

HATAY’DA VATANDAŞLAR GÖLGE BÖLGELERE KOŞUYOR

6 Şubat’ta depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da hava sıcaklığı 43 dereceyi geçti. Vatandaşlar güneşten korunmak için gölgelik alanları ve ağaç altlarını tercih etti.

OSMANİYE’DE TERMOMETRELER 52 DERECEYİ GÖRDÜ

Bölge genelinde etkili olan sıcak hava Osmaniye’de de etkili oldu. Hava sıcaklığının 44 derece olarak ölçüldüğü kentte vatandaşların sıklıkla tercih ettiği bulvar ve sokaklar boş kaldı. Güneşin etkisiyle Adnan Menderes Caddesi’ndeki termometre 52 dereceyi gösterdi.

osmangaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu