Yaşam

Adrenalin, Heyecan ve Gerilim İçeren En İyi Kaçırma Temalı Filmler

Tekdüze sinemalardan sıkıldıysanız, biraz heyecan ya da adrenalin bağımlısıysanız bu içerik tam size göre. Kaçırma temalı sinemaları sizler için derledik. İyi okumalar!

30. 13’üncü Cuma (2009)

İmdb: 5.5/10

Özet: Kurnaz bir girişimci, kampı yeniden açmaya karar verir ve güzel erkeklerle genç ve güzel kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından izole ettiğinde korkunç ölümler meydana gelir. Gençler, yıkıcı derecede yaratıcı bir biçimde sırayla cinayet işliyor.

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

29. Evcil Hayvan (2016)

İmdb: 5.7/10

Özet: Sevdiği kadına duyduğu ağır duygulara karşılık veremeyen bir adam, sevdiği kadını kaçırır, onu bir kafese hapseder ve onunla oynamaya başlar.

Yönetmen: Carles Torrens

Oyuncular: Dominic Monaghan, Ksenia Solo, Jennette McCurdy

28. Sorunlu Rehine (2013)

İmdb: 5.8/10

Özet: Hırsızlıktan mahkûm edilen iki arkadaş Ordell ve Louis, cezaları bitip de dışarı çıkınca yeni bir plana girişirler. Plana göre bölgenin en güçlü iş adamlarından biri olan Frank Dawnson’ın karısını yüksek bir fidye almak için kaçıracaklar. Sonuç olarak Mickey Dawson’ı kaçırıp rehin alırlar ama bundan sonra planları bekledikleri gibi gitmez.

Yönetmen: Daniel Schechter

Oyuncular: Jennifer Aniston, Yasin Bey, Isla Fisher

27. Heineken’in Kaçırılması (2015)

İmdb: 6.1/10

Özet: Kolay para arayışı içinde, çok yüksek bir fidye elde etmek için Heineken’in sahibi ve iş adamı Freddy Heineken’i kaçırmaya karar verirler. Heineken ve şoförü Ab Doderer’i başarılı bir şekilde yakalamasına rağmen, grup sonunda suç deneyimlerinin olmaması nedeniyle zorluklarla karşılaşır. Polisle müzakere etmeyi başaramazlar ve Cor, hamile karısı Sonja’ya bakmayı kendi görevi olarak görür.

Yönetmen: Daniel Alfredson

Oyuncular: Anthony Hopkins, Sam Worthington, Jim Sturgess

26. Devam: İstanbul (2012)

İmdb: 6.2/10

Özet: İlk filmde Bryan Mills’in kızını kaçıran ve Mills tarafından öldürülen çetenin baş üyesinin babası, emekli CIA ajanının İstanbul’da tatilde olan eşini bu kez intikam için kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu kez kızının yardımıyla ailesine bir bir zarar vermek isteyenlerin peşine düşer.

Yönetmen: Olivier Megaton

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

25. Kod Adı: Olimpos (2013)

İmdb: 6.5/10

Özet: Mike Banning, Amerika Birleşik Devletleri özel kuvvetler biriminde görev yapan gizli bir güvenlik ajanıdır. Bir akşam Başkan ve eşi bir partiye giderken yolda trajik bir kaza meydana gelir. Banning’in bir simülasyonu kurtarmak için tek bir şansı vardır ve Başkan için karısını feda etmeyi seçer. Olaydan sonra ofisteki herkes Mike’ın doğru şeyi yaptığını söyleyerek destek olur ancak Mike saha görevinden alınır ve masa başı bir işe atanır. Ancak ABD’yi hiç hesaplanmayan büyük bir saldırı beklemektedir.

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman

24. Ölü Limit (2004)

İmdb: 6.5/10

Özet: Ryan’ın cep telefonu çaldığında gördüğü numara tanıdığı birine ait değil. Endişe ve paniğe kapılan Jessica Martin isimli bir kadın, kaçırıldığını söyleyerek ondan yardım ister. Ryan, bu rastgele telefon görüşmesiyle inanılmaz bir maceraya atılıyor.

Yönetmen: David R. Ellis

Oyuncular: Kim Basinger, Chris Evans, Jason Statham

23. Kayıp (2003)

İmdb: 6.5/10

Özet: Doğaüstü güçlere sahip bir katilin önderliğindeki bir çete, çiftliğe saldırır, terör estirir ve Maggie’nin kızı Lily’yi kaçırır. Babasına duyduğu öfkeye rağmen Maggie’nin tek şansı, kızını kaçıranların izini sürmek için onunla işbirliği yapmaktır.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood

22. Fidye (1996)

İmdb: 6.7/10

Özet: Tom Mullen zengin ve başarılı bir uçak şirketi sahibidir. Eşi Kate ve oğlu Sean ile mutlu ve sağlıklı bir hayat sürerken, bir gün oğulları kaçırılınca her şey alt üst olur. Tüm olağan kaçırma olaylarında olduğu gibi kaçıranlar çocuğu fidye karşılığında bırakacaklarını söylüyor. Bu noktaya kadar her şey bildik bir şekilde giderken, Tom’un son derece riskli ve kaçıranlar dahil herkesi kilitleyen ani kararıyla tüm istikrar alt üst olur. Artık sadece Sean değil, fidye isteyenler de tuzağa düşmüştür.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Mel Gibson, Rene Russo, Gary Sinise

21. Alice Creed Kayboluyor (2009)

İmdb: 6.7/10

Özet: İki adam, sıradan bir İngiliz apartmanını eski haline getirmek ve hapishane olarak kullanmak için çalışır. Amaçları bir hanımı kaçırıp buraya hapsetmek ve isteklerini yerine getirmektir. Ancak bu düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

Yönetmen: J. Blakeson

Oyuncular: Gemma Arterton, Martin Compston, Eddie Marsan

20. Acil Durum Çağrısı (2013)

İmdb: 6.7/10

Özet: Jordan, 911 acil durum hattında santral görevlisi olarak çalışan bir kadındır. Bir gün merkezi arayan genç bir kız sesi, birinin evine zorla girdiğini ve hayatının tehlikede olduğunu söyler. Jordan, gruplar evi bulup kızı kurtarmaya gidene kadar katili telefonda tutmaya karar verir. Jordan tüm çabalarına rağmen başarısız olur ve genç kız ölür. Ancak olayın arka planı daha karmaşıktır.

Yönetmen: Brad Anderson

Oyuncular: Halle Berry, Abigail Breslin, Morris Chestnut

19. Dünyadaki Bütün Para (2013)

İmdb: 6.8/10

Özet: Amerika’nın en zengin adamlarından biri olan John Paul Getty’nin 16 yaşındaki torunu kaçırılır. Fidye olarak 17 milyon dolar talep ediliyor. John Paul Getty Jr.’ın annesi Gail, milyarder kayınpederinden fidye talep eder, ancak John Paul Getty cimriliğiyle ünlüdür ve fidyeyi çok yüksek bulur. Oğlunun hayatını kurtarmak isteyen Gail ile paragöz büyükbabası John Paul Getty ve fidye talep edenler arasında ortak bir payda bulmak oldukça zor olacaktır.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg

18. Alfa Köpek (2006)

İmdb: 6.9/10

Özet: 1999, Claremont, Kaliforniya. Orta halli bir ailenin yirmili yaşlarındaki çocuklarının hayatı yaklaşık yetmiş iki saat içinde değişecektir. Sinema tam olarak bunun izini sürer. Johnny Truelove hem haksızdır hem de hakettiğinin aksine son derece lüks bir hayat sürmektedir. Uyuşturucu ticaretiyle uğraşıyor. Bir arkadaş çetesi var ve bu işi birlikte yaparak hayatlarından hep mutlular. İçeriye akan para sayesinde en ufak bir sorumluluk almadan istediklerini yaşayan bu gençler, kendilerine para ödenen bir olaylar grubuna düşüyorlar.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Emile Hirsch, Justin Timberlake, Sharon Stone

17. Eziyet Tarikatı (2008)

İmdb: 7/10

Özet: Kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lucie, bir gün yeniden ortaya çıkar. Şu an 10 yaşında olan kızın vücudunda işkence izleri var ancak herhangi bir cinsel akıntıya dair bir bulgu yok. 1970’lerin Fransa’sında bu durum merak ve dehşetle karşılandı. Küçük kızın neden ve nasıl kaçırıldığını kimse anlayamıyor.

Yönetmen: Pascal Laugier

Oyuncular: Mylene Jampanoï, Morjana Alaoui, Catherine Bégin

16. Bir Amerikan Hatası (2007)

İmdb: 7.2/10

Özet: Slyvia’nın ailesi gezici bir sirkte çalıştığı için iki kızları Slyvia ve Jennie’yi kendileri için olumlu bir imaj yaratan Gertrude adında bir bayana bırakırlar. Hanımın kendisinin de birçok çocuğu var ve onlar, onun tek tek onlarla ilgileneceğinden emin görünüyorlar. Maddi durumu yeterli olmadığı için Gertrude, erkek ve kadının isteğini de kabul eder.

Yönetmen: Tommy O’Haver

Oyuncular: Elliot Page, Hayley McFarland, Catherine Keener

15. Geceyarısı Koşucuları (2017)

İmdb: 7.3/10

Özet: Polis akademisinde okuyan iki genç polis adayının gözleri önünde bir adam kaçırma olayı yaşanır ve bu olayı çözmeye karar verirler.

Yönetmen: Kim Joo-hwan

Oyuncular: Park Seo-jun, Kang Ha-neul

14. Mükemmel Bir Dünya (1993)

İmdb: 7.5/10

Özet: Film, Butch Haynes ve ortağı Terry Pugh’un Huntsville Hapishanesinden kaçtıktan sonra yaşadıkları olağanüstü maceralara odaklanıyor. Bu iki kafadar, küçük çocuğu girdikleri evde rehin almıştır. Sorun şu ki Terry, Philip Perry adlı çocuğa karşı serttir ve buna dayanamayan Butch, Terry’yi öldürmek zorunda kalır. Daha sonra çocuğu alıp kaçmasıyla olaylar gelişir…

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern

13. Testere (2004)

İmdb: 7.6/10

Sinopsis: Filmde, son derece sıra dışı bir seri katil, kurbanlarına hayatın anlamını ve maliyetini açıklama saplantısına sahiptir. Ölümcül oyunlar oynayarak kendilerine hayatta kalma şansı veriyorlar. İmkansız seçimler yapmak zorunda kalan kurbanlar, ellerinden gelenin en iyisini yaparken, farkında olmadan yaşamak uğruna neler feda edebileceklerine de tanık olurlar.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover

12. Kızımı Kurtar (2007)

İmdb: 7.6/10

Özet: Dört yaşındaki Amanda ortadan kaybolmuştur ve polis olayı çözmede fazla ilerlememiştir. Amanda’nın teyzesi Mc Cready, bu iş için iki dedektif Patrick Kenzie ve Angie Gennaro’ya fiyat verir. Ancak dedektifler bu üslup konusunda fazla tecrübeleri olmadığını söylemekten çekinmiyorlar. Aile onları özellikle iki nedenle istiyor. Polis değiller ve yaşadıkları mahalleyi gereği gibi biliyorlar. Dava devam ederken Kenzie ve Gennaro, uyuşturucu satıcıları ve sübyancılarla karşılaşır. Tam davayı çözmek üzereyken ikiliyi ayıracak bir çelişki ile karşı karşıya kalırlar.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman

11. Kaybolma (1988)

İmdb: 7.7/10

Özet: Birbirlerine aşık olan Saskia ve Rex çifti tatil yapmak için arabalarına atlar ve yola koyulurlar. Çiftimiz vedalaşarak yollarına devam ederken, birbiri ardına çıkan ve küçük bir anlaşmazlıktan kaynaklanan tartışma; Saskia’nın Rex’e onu asla terk etmeyeceğine yemin ettirmesiyle biter ve dinlenmek için bir benzin istasyonunda dururlar. Saskia kahve almak için markete gider ve geri dönmez. Ne yapacağını bilemeyen ve belli bir süre Saskia’yı arabasında bekleyen Rex, rastgele bir sonuç alamaz. Hatta kurum sahibi, Saskia’nın muhtemelen kendi isteğiyle oradan ayrılmış olabileceğini düşünerek hiçbir kanıt olmadığını iddia ediyor ve polisi aramaya bile tenezzül etmiyor.

Yönetmen: George Sluizer

Oyuncular: Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna ter Steege

10. Mavi Kadife (1986)

İmdb: 7.7/10

Özet: Bir süredir evden uzakta olan Jeffrey Beaumont, babasının kalp krizi geçirmesinin ardından geri döner ve evinin yakınında kesik bir kulak bulur. Polisin olayla ilgilenmemesi üzerine olayı kendisi araştırmak için yola çıkan Jeffrey, kendisini bir dizi karmaşık olayın içinde bulur.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper

9. Sefalet (1990)

İmdb: 7.8/10

Özet: Paul Sheldon, okunması kolay ünlü romanların yazarıdır. Artık mesleğinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünerek dizi maceralarını yazdığı Misery Chastain karakterini öldürür ve diziyi bitirir. Paul, ülkede bir otomobil kazasından yaralandı. Onu bulan ve evinde ona bakmaya başlayan Annie Wilkes, falcı Paul’ün sadık bir okuyucusu ve kahramanı Misery Chastain’in sadık bir hayranıdır. Son kitabı okuduktan ve Misery’nin ölümü karşısında şok olan bayan öfkelenir ve ayağından ölümcül bir yara alarak Paul’ü yatağa hapseder.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Lauren Bacall

8. Kaptan Phillips (2013)

İmdb: 7.8/10

Özet: Nisan 2009’da yola çıkan Amerikan kargo gemisi MV Maersk Alabama, Somali’nin doğu kıyısı açıklarında korsanların saldırısına uğrar. Bu, yaklaşık 200 yüzyıldır Amerikalıların başına gelmeyen bir tür korsan baskını. Dümendeki deneyimli kaptan Richard Phillips, mürettebatını kurtarmak için rehin olarak kendini feda eder. Korsan grubuyla, özellikle de Baş Esin Perisi’yle ruhani bir savaş içine girdiği bu süreç, onu kurtarmaya çalışan bir kurtarma ekibinin eş zamanlı çabasıyla oldukça gerilimli anlara ev sahipliği yapacaktır.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi

7. 96 Saat (2008)

İmdb: 7.8/10

Özet: Artık emekli bir CIA casusu olan Bryan, eski yeteneklerini hayata döndürmekten rahatsızdır. Çünkü konuşamadığı kızının kaçırılma olayını hiçbir şey yapmadan cep telefonundan dinleyen bir babadan daha kötü ne olabilir ki? Bir kabus gibi, Bryan bu durumu tersine çevirmek için harekete geçecek. Ancak kızını beyaz kadın ticaretiyle uğraşan bu çeteden kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır.

Yönetmen: Pierre Morel

Oyuncular: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

6. Mahkum (2013)

İmdb: 8.1/10

Sinopsis: Şükran Günü’nü kutlamak için Maccachusetts eyaletinin Brockton semtine gelen Dovers ve Birches aileleri, her şeyin yolunda gittiği bu yemekte aldıkları feci bir haberle alt üst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızı ortadan kaybolunca panik anlar yaşanıyor. Saatler geçmesine rağmen kızlar hala kayıp ve bu durum kaçırıldıkları gerçeğini pekiştiriyor. Polise başvursalar bile hızlı ve kaliteli bir sonuç alamazlar.

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

5. Fargo (1996)

İmdb: 8.1/10

Özet: Jerry Lundegaard, borçları olan bir sahtekardır. Bir an önce ihtiyacı olan parayı bulmalı ve borçlarını temizlemelidir. Karısının babası oldukça varlıklı bir adamdır; ama tasasız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız görünüyor. Jerry’nin kötü bir fikri var. Jerry, karısını kaçırmaları ve kayınpederinden fidye talep etmeleri için iki adam tutar. Ama hiçbir şey planlandığı gibi gitmeyecektir.

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi

4. 12 Yıllık Esaret (2013)

İmdb: 8.1/10

Özet: 1841’de New York’ta yaşayan Solomon Northup, kendini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon özgür yaşayan ve her istediğini yapabilen mutlu bir adamdır. Ancak bir gün müzik işi için 2 erkekle tanışır ve çalışmak için Washington’a gider. İnandığı uygar dünya, onu kaçırıp Güney’deki bir çiftlikte köle olarak çalışması için sattıkları için alt üst olur. Özgürlüğünü korumak için tüm çabası ve çabası yerle bir olmuş ve hayatı bir kabusa dönüşmüştür.

Yönetmen: Steve McQueen (II)

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch

3. Kör Dünya (2015)

İmdb: 8.1/10

Özet: Jack ve annesi, dört duvarla çevrili kutu benzeri bir odada yaşamaktadır. Mutfak, banyo, uyku ve televizyonun aynı metrekarede hayat bulduğu bu karanlık ve kasvetli oda, Jack’in bildiği tek dünyadır. Televizyon onun en iyi arkadaşıdır. Peki ne zamana kadar?

Yönetmen: Lenny Abrahamson

Oyuncular: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen

2. İhtiyar (2003)

İmdb: 8.4/10

Özet: Oh Dae-Soo adında bir adam bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede hapsedilir. Herhangi bir açıklama yapılmadı. Sonra bir gün serbest kalır. Kendisine para, cep telefonu ve değerli giysiler verilir. Bu adam, bunun başına nasıl ve neden geldiğini anlamaya ve gerekli intikamı almaya kararlıdır.

Yönetmen: Park Chan Wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-Jeong

1. Kuzuların Sessizliği (1991)

İmdb: 8.6/10

Konu: Genç akademi casusu Clarice Starling, bir bayanı FBI casusu kurbanlarının derisini yüzen sapık bir katilin pençelerinden kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için bir başka psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’den bilgi almak için önce inancını kazanması gerekir.

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu