Teknoloji

ASUS ve MSI, OLED yanıklarının garanti sürelerini uzatacak

Firmalar, OLED teknolojisine sahip ekranlarda oluşan yanık şikayetleri nedeniyle müşteri kaybetmemek adına kullanıcılarına uzatılmış garanti süreleri sundu.

OLED ekran yanması nedir?

OLED, canlı renkler ve detaylı siyah tonları görüntüleyen bir tıbbi ekran teknolojisi olarak bilinse de OLED teknolojisini kullanan ekranların sorunlarından biri de yanmadır.

Bu ekranlarda görüntünün uzun süre sabit kalması durumunda ekranda kalıcı bir iz belirir. Firmalar müşterilerini elde tutabilmek için bu konudaki garanti süresini uzun tutuyorlar.

Firmalar çözümünü garantiyi uzatarak buldu

Televizyonların yanı sıra diğer monitör modellerinde de meydana gelen OLED yanığına MSI 3 yıl, Asus’a ise 2 yıl garanti verdiklerini duyurdu.

CES 2024’te kullanıcıların beğenisine sunulan yeni oyun monitörlerinin odak noktası OLED teknolojisi oldu.

MSI; kendi QD-OLED panel monitörlerine 3 yıl OLED yanma garantisi vereceğini duyurdu. Asus, tüm modellerine 2 yıl garanti vereceğini duyurdu. Bu garantiler sayesinde kullanıcılar, monitörlerini satın aldıktan sonra bir süre ekran yanıkları konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacak.

Bu garanti esasını sağlayan firmalar zaten mevcut. Bunlardan biri Dell’dir. Kendi OLED teknolojili monitörü Alienware monitöre 3 yıl yanma garantisi verdiği biliniyor.

Bu garanti esasını sağlayan firmalar zaten mevcut. Bunlardan biri Dell’dir.

Yanıkları önlemek ve monitör ömrünü uzatmak için ipuçları var

Bu garantiler ortalama monitör kullanımı için kısadır. Bu nedenle yeni nesil monitörlerde yanıkları önleyecek özel donanım ve sistemler bulunmaktadır. Bu gelişmelere rağmen zaman zaman ekrandaki görüntünün değiştirilmesi ekran yanmasının önüne geçecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu