Ekonomi

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bugün açılıyor

Başakşehir-Kayaşehir Metro Sınırı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılıyor. Metro hattı, Bağcılar’dan Kayaşehir’e kesintisiz ulaşım sağlayacak. 6,2 km uzunluğunda ve 4 duraklı olan metro hattının günde 70 bin kişiyi taşıması bekleniyor. Bölgede sınırların açılmasıyla birlikte Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakikaya inecek.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Sınırı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımlarıyla 16.30’da açılıyor. Sınırın açılmasıyla birlikte Bağcılar-Kirazlı Hattı’ndan gelen vatandaşlar, Başakşehir’deki Metrokent istasyonundan geçerek doğrudan Kayaşehir’e devam edebilecek. Aynı şekilde Kayaşehir istasyonundan bindiğinizde doğrudan Bağcılar’a gidebilirsiniz. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı tamamlandığında, istasyon üzerinden yüzeye çıkmadan Kayaşehir’den Halkalı’ya veya İstanbul Havalimanı’na aktarma yapılması gerekecek.

SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK

Bölgedeki toplu ulaşım yükünü hafifletecek olan Başakşehir-Kayaşehir metrosu, diğer ulaşım hatları ile entegre bir şekilde şehir merkezi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin tam ortasında hızlı, ekonomik ve güvenilir ulaşım sağlayacak. Günde 70 bin kişinin taşınmasını hedefleyen proje 4 istasyona sahip olacak ve saatte 80 kilometre hızla seyahat edecek. Bölgede hatların açılmasıyla birlikte; Kayaşehir-Mahmutbey ortası 20 dakikaya, Metrokent-Bakırköy ortası 29 dakikaya, Metrokent-İstanbul Havalimanı ortası 24 dakikaya, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi- Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakikaya düşürülecek. .

2,5 YILDA TAMAMLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metro sınırını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yüzde 5 ilerleme seviyesinde devraldıklarının altını çizerek, “İki buçuk yılda tamamladık. Yüzde 100 tamamladık. 6.2 kilometre uzunluğunda. 4 istasyon var. Başakşehir Metrokent” “Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir Toplu Konutları ve Kayaşehir Meydan istasyonları var” dedi. Karaismailoğlu, projenin hem İstanbul hem de Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Karaismailoğlu daha sonra metro hattında incelemelerde bulundu.

10 BİN METREDEN FAZLA TÜNEL İNŞA EDİLMİŞTİR

112 metre kazı ile projeyi İBB’den devralan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2,5 yılda toplam 10 bin 250 metre tünelin inşaatını tamamladı. Bir türlü başlanamayan ray çalışmaları 11 bin 595 metre ray döşenerek tamamlandı. Proje kapsamında 4 istasyonda toplam 32 bin 661 metrekare kapalı alan inşa edildi. Test ve devreye alma çalışmalarının ardından metro hududu sorunsuz bir şekilde açılışa hazır hale getirildi.

seydisehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu