Haber

İSTANBUL’DA TOPLANAN 477 DÜNYA ÜNİVERSİTESİNDEN 161 ÖĞRENCİ KABUL ETTİ

Bahçeşehir Koleji’nin farklı şehirlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören ve başarısıyla Türkiye’nin gündemine oturan Gül Karen Aça’nın da aralarında bulunduğu dünyanın 477 numaralı üniversitesine kabul edilen 161 öğrenci gündeme geldi. BUEK Lideri Enver Yücel, ‘Bu başarılar sayesinde artık bir dünya okulu haline geldiğimizi görüyoruz. Bizim için çok gurur verici” dedi.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Yerleşkesi Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, Harvard ve Stanford’un da aralarında bulunduğu dünyanın en önemli 9 üniversitesinden kabul alınca Türkiye’nin gündemine oturdu. Karen bu başarısıyla adından söz ettirdi ve hem ülkede hem de dünyada gurur kaynağı oldu. Bahçeşehir Koleji, Karen’ın yanı sıra farklı şehirlerdeki 35 kampüste öğrenim gören ve dünyada 477 üniversiteden kabul alan 161 öğrenciyi Kemerburgaz’daki Bahçeşehir Üniversitesi Gelecek Kampüsü’nde buluşturdu. BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcıları ve okul yöneticileri katıldı. Toplantıda Gül Karen Aça’nın yanı sıra Harvard, Stanford, Oxford, MIT, Johns Hopkins ve DUKE gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul edilen 161 öğrenci hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Hasret Dağ, bu başarının Türkiye için de gurur verici olduğunu söyledi. güç oldular. Bu yüzden hepinizi yürekten kutluyorum. söz konusu. prof. Dr. Karadeniz’in keyiflisi ise ?Artık dünyaya açılacaksınız. Dünyanın farklı bölgelerine gidiyorsunuz. Muhtemelen gittiğiniz yerde kalacaksınız, muhtemelen geri döneceksiniz, muhtemelen başka ülkelere gideceksiniz. Nereye giderseniz gidin dünyadaki tüm yeni bilimsel gelişmeleri alıp kendi içinizde özümsemenizi, kendinize göre bir yol bulmanızı ama mutlaka geri dönüp ülkenize aktarmanızı bekliyoruz. dedi.

‘DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ’

Öğrencilerin elde ettikleri başarılardan memnun olduklarını belirten BUEK Lideri Enver Yücel, eğitim alanında yaptıkları çalışmaların meyvelerini aldıklarını ve bu nedenle doğru yolda olduklarını belirterek, “Ödül almaktan son derece mutluyuz. çabalarımızın meyveleri. İşimizin ne kadar gerçek olduğunu, doğru yolda yürüdüğümüzü görüyoruz. Yılın bu aylarında öğrencilerimiz dünyanın her yerinden yüzlerce üniversiteden kabul almaktadır. Biz bu sektörde çalışmaya başladığımızda global dünyanın bir parçası olacağımızı söylemiştik. Yani dünyanın en saygın eğitim kurumlarından biri olmayı kendimize hedef olarak belirledik. Şimdi görüyorum ki nasıl dünyanın en güzel liselerinden mezun olanlar dünyanın en iyi üniversitelerine kabul ediliyorsa, Türkiye’de Bahçeşehir Koleji öğrencileri de kabul ediliyor. Hem Türkiye’deki üniversitelerimiz hem de dünyadaki üniversiteler bu öğrencileri başarılarından dolayı burslu kabul ediyor.’ söz konusu.

‘ARTIK BİR DÜNYA OKULUYUZ’

Fen ve Teknoloji Liselerinin temellerini atarken zorlandıklarını ancak şimdi bu zorlu süreçleri sevindirici sonuçlarla aştıklarını ifade eden Yücel, “17 yıl önce kurduğumuz Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi yeni tip oldu. Türkiye’deki okulların Bu liseleri açarken çok zorlandık çünkü ‘zaten fen liseleri var, ne gerek var’ konuşuldu. Ama müfredatımızla, her şeyimizle farklıydık. Bu başarılar sayesinde artık bir dünya okulu haline geldiğimizi görüyoruz. Öğrencilerimiz saygın dünya üniversiteleri tarafından kabul edilmektedir. Ayrıca bu kabuller tam bursludur. Bu memnuniyet bize yeter. Bundan sonra amaç daha da doğru olmaktır. Biz gençlerimizi takip edeceğiz, onlar başarılarını devam ettirecekler. O zaman başarılı bireyler olarak ülkelerine dönecekler mi? dedi. Yücel, öğrencilere memleketlerini ve ailelerini unutmamalarını tavsiye etti. Başarılarıyla adından söz ettiren ve hikayesini anlatan Gül Karen Aça, çok gurur duyduğunu ifade etti.

‘SEVDİĞİM İŞİ YAPTIM’

ABD’deki Dartmouth Üniversitesi’nden tam burslu olarak kabul edilen Kıvanç Toper, ‘Bartın’da büyüdüm. Aynı zamanda uçuş trafiğinin gerçekleştiği bir yerdir. Çoğu çocuk gökyüzündeki bulutlara ve yıldızlara bakar. Hep üzerimde, gözümde uçaklar var. Ve bu, uçak mühendisliğine olan sevgimi biraz daha ortaya çıkardı. Böylece Amerika hayalim şekillenmeye başladı. Türkiye’de insansız hava araçları bölümü çok gelişti ve bu konuda çok sayıda çalışma var. Bu yarışlara katıldım. Bu bahislerde kendimi maddi yönden geliştirdim. Bunun dışında ufak tefek havacılık ve roket çalışmaları yaptım. Kendimi geliştirdim ve sevdiğim şeyi yaptım. Sonuç çok keyifli oldu’ dedi.

ABD’de Cornell Üniversitesi’ne kabul edilen Elif Naz Yılmaz, “Yurt dışında bir profesörle araştırma projesi yaptım. Aynı zamanda bu yıl gelecek vaat eden 100 genç arasında yer aldım. Ruh sağlığı üzerine dersler verdim. topluma entegre olmakta zorlanan bireyler için.Üzerinde bir NFT koleksiyonu yaptım.Bu NFT koleksiyonundan elde ettiğim geliri de bağışladım.Kesinlikle amacıma ulaştığımı düşünüyorum.Bu süreçte okulumdan çok destek aldım. ve arkadaşlarım özellikle ailem.Özellikle Rise’ın desteğini gördüm.Yüzlerce gencin arasına girmek önümde çok şey açtı.Üniversiteye giriş birçok değişkeni içeren çok aşamalı bir süreç.Bu değişkenlerin hepsini yapmanız gerekiyor. Harika. Öbür türlü zor oluyor. Çok şükür kabul edildik. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre yurt dışında çalışıp sonra Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum” dedi.

Gençlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından gerçekleştirilen ‘Bahçeşehir Koleji’nden Dünya Üniversitelerine’ başlıklı panelde 10. ve 11. sınıf öğrencileri dünyanın en prestijli üniversitelerinden kabul edilen öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite hayatına yurt dışında devam etmek isteyen öğrenciler merak ettikleri soruları kabul edilen öğrencilere sordu.

haber-yesilyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu