Ekonomi

Beyaz Saray ekonomik verilerle ilgili yorum gecikmesini kısalttı

Beyaz Saray, yürütme organı yetkililerinin hassas ekonomik bilgi açıklamaları hakkında yorum yapmaları için bekleme süresinin bir saatten 30 dakikaya indirildiğini duyurdu. 19 Şubat’tan itibaren geçerli olacak değişiklik, yetkililerin istihdam rakamları, gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH), enflasyon ve diğer değerli ölçümler de dahil olmak üzere kamu ekonomik raporlarını tartışması öncesinde 1985’ten bu yana yürürlükte olan bir ertelemeyi zorunlu kılıyor. Bir kuralı günceller

Yönetim ve Bütçe Dairesi (OMB), değişikliğin resmi istatistiklerin tarafsız bir biçimde yayınlanması ile yöneticilerin müteakip yorumları arasında gereken temel süreyi koruduğunu belirtti. OMB, orijinal direktifin oluşturulmasından bu yana bağlantı formülleri ve bilgi dağıtımındaki evrime dikkat çekerek bu değişikliği daha önce Ağustos ayında önermişti.

Bu karar, Trump yönetimi altındaki OMB’nin 2019’da gecikmeyi tamamen ortadan kaldırmayı düşünmesinin ardından geldi. Ancak teklif muhalefetle karşılaştı ve politika değişmedi. Özellikle Haziran 2018’de eski Başkan Donald Trump’ın resmi açıklama öncesinde attığı bir tweet ile istihdam raporunun olumlu olacağına dair ipuçları vermesi finansal piyasalara olumlu yansıdı. Tweet, Çalışma Bakanlığı’nın Mayıs 2018’de 223.000 yeni iş açıklayacağını ve işsizlik oranının %3,8’e düştüğünü öngördü.

Geleneksel olarak Başkan ve ABD Hazine Bakanı, istihdam verilerinin kamuya açıklanmasından önceki akşam (genellikle her ayın ilk Cuma günü) istihdam verileriyle ilgili bir brifing alırlar. Yeni 30 dakika kuralı, istihdam ve GSYİH’den ev satışları ve bitkisel üretime kadar çeşitli bilgi açıklamaları için geçerli olacak. OMB, raporların yayınlanma süreleri ertelense dahi kısaltılan ertelemenin geçerli olacağını duyurdu.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habersereflikochisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu