Yaşam

Netflix’in The Crown Dizisi Son Sezonunda Eleştirmenlerden Düşük Puan Aldı

Netflix’in The Crown dizisinin son bölümü yayında. İlk dört bölüm eleştirmenlerden düşük puan aldı.

Dizinin altıncı ve son sezonunun ilk bölümü bugün prestijiyle Netflix’e geldi.

Final döneminin ikinci bölümü 14 Aralık’ta yayınlanacak.

Dizinin bu dönemi 1990’ların sonlarında yaşanan olaylara odaklanacak. Prenses Diana’nın Dodi Fayed ile bağlantısı ve ölümü de dizide ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Guardian gazetesi ilk dört bölüme bir yıldız vererek, “Diana’ya takıntılı olan senaryo yazımı gerçekten çok kötü.” yorumunu yaptı.

Eleştiriyi yazan yazar Lucy Mangan, “Dizi üçüncü sezonda bocalamaya başladı, sonraki iki sezonda dengesini tamamen kaybetti ve artık boşluğa düşüyor.”

Öte yandan Mangan, oyunculuğun çok iyi olduğunu söyleyerek övgüyü de unutmadı.

Telegraph için eleştirel bir yazı yazan Anita Singh de dizinin çıkmaza girdiğini ve Prenses Diana’nın “hayaleti tarafından kovalandığını” belirtti.

Sezona iki yıldız veren eleştirmen, “Diana’nın hayaletinin dünyanın farklı yerlerinde ve durumlarında ortaya çıkması, 2016’dan bu yana yayınlanan dizinin yazarı Peter Morgan’ın çaresizliğinden kaynaklandığını” belirtti.

Singh, araba kazası sahnesinin de çok başarısız olduğunu ekledi.

Times gazetesi için yazan Carol Midgley, diğer yazarların aksine diziye dört yıldız verdi ancak “sezonun güçlü ve dokunaklı açılışına rağmen Diana’nın hayaletinin yapımın en parlak kısmı olmadığını” belirtti.

Midgley, makalesinin geri kalanında Diana’yı canlandıran aktris Elizabeth Debicki’nin performansını övdü.

Bu dönemde dergiMedyanın Diana ve Dodi çiftinin hikayesini ve 31 Ağustos 1997’de Paris’te çiftin ölümüne yol açan trafik kazasını nasıl çılgınca haberleştirdiği tartışılacak.

Araba kazasının ardından Kraliçe Elizabeth ve Dodi’nin babası Mohamed Al-Fayed’in tepkileri, Prens William’ın hayata dönme girişimi de bu döneme dahil ediliyor.

Bu yılın başında Edinburgh televizyon festivalinde konuşan yapımcılar, Diana’nın ölümünün hassasiyetle ele alındığını belirtmişti.

Time dergisinden Judy Berman, dönemin “dizinin daha önce hiç görmediği ölçekte bir enkaza dönüştüğünü” söyledi.

Berman’a göre Diana’nın son günlerini çevreleyen gizem ve ölümden sonraki hayatına dair kurgular, “Prenses’in ölümü trajedisinin küstahça kullanılmasına ve yapay bir duygusallık yaratılmasına” yol açıyor.

Dizi, tarihi gerçeklerle örtüşmediği söylenen olaylar nedeniyle de eleştiriler aldı.

BBC’ye konuşan kraliyet tarihçisi Kelly Swaby şunları söyledi: “Bazen bir tarihçi olarak ağlamak istiyorum. “Prodüksiyon kalitesi çok yüksek olduğu için seyirci belli bir düzeyde gerçekçilik bekliyor ancak bu her zaman olmuyor” dedi.

Swaby, dizinin bu tür etkinliklerde “sanatsal lisans” aldığını, çünkü özel anlarda, özellikle de Prens Charles’ın oğullarına annelerinin öldüğünü söylediğinde ne olduğunun bilinmediğini söyledi.

Netflix daha önce dizinin “tarihi olaylara dayanan bir drama” olduğunu defalarca vurgulamıştı.

Independent gazetesinin eleştirisinde dizinin “duygusal temsil yerine dedikoduyu” tercih ettiği ve senaryoya Diana ile Dodi arasındaki spekülatif diyalogların damgasını vurduğu belirtildi.

14 Aralık’ta yayınlanacak olan dönemin son bölümünde Prens Charles ile Camilla, William ve Kate’in düğünleri yer alacak.

haber-elmali.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu