Haber

Çin’in İşbirliği Bölgeleri Mali Açılımı Artıracak

Çin’in güneyindeki Guangdong eyaleti, Shenzhen şehrinin Qianhai bölgesindeki bir işleme merkezinin şantiyesindeki işçiler, 8 Eylül 2021. (Fotoğraf: Mao Siqian/Xinhua)

GUANGZHOU, 25 Şubat (Xinhua) — Çin Halk Bankası ve dört kurum, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin Qianhai ve Hengqin bölgelerinde mali reformu ve açıklığı derinleştirmeye yönelik tedbirler açıkladı.

Guangdong eyalet hükümeti, Çin Halk Bankası ve bankacılık ve sigortacılık, menkul kıymetler ve döviz düzenleyicileri ile birlikte Perşembe günü, 2025 yılına kadar Hong Kong’un finans piyasasıyla üst düzey bağlantı elde etmek için Shenzhen’in Qianhai bölgesini desteklemek için 30 önlem açıkladı.

Bu önlemler, 2035 yılına kadar Qianhai Shenzhen-Hong Kong Çağdaş Hizmet Bölümü İşbirliği Bölgesi içinde dünya çapında bir mali ortam ve uluslararası standartlarla uyumlu bir mali kural sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Merkez bankasının Shenzhen’deki alt şubesi, Shenzhen ve Hong Kong arasındaki finansal işbirliğini derinleştirmeye odaklanan yeni açıklanan önlemlerin, işletmelerin kredi finansmanı gerçekleştirmesine, Hong Kong sakinlerinin anakara bankalarında hesap açmasına ve kredi raporlama işbirliğini artırmasına yardımcı olacağını söyledi.

Tedbirler, sınır ötesi ticaret ve yatırımın yanı sıra yeni ticaret modelleri için sınır ötesi Renminbi ödemelerine kapsamlı kolaylık getiriyor.

Verilere göre, Qianhai bölgesinde Hong Kong tarafından finanse edilen 2.000’den fazla finans kurumu bulunuyor.

Beş devlet kurumu da Perşembe günü Zhuhai’nin Hengqin bölgesi ile Makao’nun ortası arasındaki mali işbirliğini artıracak 30 önlem duyurdu.

Yeni önlemlere göre, Hengqin’deki Guangdong-Makao Derinlemesine İşbirliği Bölgesi sakinleri için sınır ötesi işlemler, taşınabilir ödemeler, kredi finansmanı, sigorta ve istihdam gibi geçim kaynakları kolaylaştırılacak.

Yeni önlemler, Hengqin’deki turizm, ticaret ve sergi sektörlerine yönelik mali desteğin güçlendirilmesinin yanı sıra uluslararası kiralama ve faktoringin gelişiminin desteklenmesine vurgu yapıyor.

Sınır ötesi varlık transferinin kapsamını genişleten ve sınır ötesi Renminbi ödemelerini teşvik eden önlemler, Hengqin’de uluslararası standartlarda bir mali kural sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu