Haber

Amatör Futbol Maçında Dehşet Anlar: Bıçakla Sahaya Koşan Futbolcu

Bitlis’in Hizan ilçesinde oynanan Hizan Gençlerbirliğispor ile Adilcevaz Belediyespor karşılaşmasının 40. dakikasında kırmızı kart gören yedek kulübesinde oturan oyuncunun iddiaya göre sahaya bıçakla girerek rakip takım karşısında korku dolu dakikalara neden olması korkulu anlar yaşattı. maçtan çekildi.

Amatör Lig’de mücadele eden Hizan Gençlerbirliğispor, sahasında Adilcevaz Belediyespor’u konuk etti. Maç 1-1 devam ederken, Hizan Gençlerbirliğispor yedek kulübesinde oynayan LY, rakip takım oyuncularına küfür ettiği iddiasıyla 40. dakikada kırmızı kart gördü. Kırmızı kart gördüğü için ihraç edilen futbolcu, iddiaya göre yanında taşıdığı bıçakla sahaya girdi. LY, rakip takımın sporcusunu bir süre kovaladı, ardından polis tarafından gözaltına alındı.

Adilcevaz Belediyespor Kulübü: “Göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı”

Olayın ardından Adilcevaz Belediyespor Kulübü Yönetimi can güvenliğinin kalmadığı gerekçesiyle yarışmadan çekildi. Adilcevaz Belediyespor Kulübü’nden olaylara ilişkin yapılan açıklamada, “Hizan deplasmanında skor 1-1 iken yedek kulübesinden bir oyuncunun kırmızı kart görmesi üzerine takımımız göğsünden çıkardığı bıçakla oyuncularımıza saldırdı. Takımımız can güvenliğinin olmaması nedeniyle sahaya çıkmadı. Şimdi kamuoyuna soruyoruz; bıçaklı saldırı sonrası hakem nasıl?” Hakem bu maçın devamına karar verebilir mi? Hakem tarafsız mı, kimden baskı altında, yoksa bir yerden talimat mı alıyor? Bir oyuncu sahaya bıçakla nasıl girebilir? Bir gün bile sahamızda olay yaşanmamışken Bitlis Merkez Hakem Kurulu bu konuda ne karar verecek? Varsayılan olarak? “Mağlubiyete karar verebilecek mi? Elimizde görüntüleri var, hepsini paylaşacağız. Bu konunun takipçisi olacağız, sahaya bıçakla saldıran oyuncuyu ‘cinayete teşebbüs’ suçundan şikayetçiyiz ve gerekli işlemleri yapacağız. Olayın takipçisiyiz.”

“Bana atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum.”

Hizan Gençlerbirliğispor oyuncusu LY, 13 yıldır amatör futbolculuk yaptığını belirterek, “Bugün Adilcevaz maçında bana çok ağır bir iftira atıldı. Kesinlikle saçmalıktır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Ben de sahaya doğru yürüdüm. Gördüğüm kırmızı karttan dolayı buna sebep olan Adilcevaz oyuncusu, ancak o anda oluşan bir sınırdı, hiçbir şekilde.” Elimde rakip oyuncuya zarar verebilecek, canını acıtabilecek herhangi bir cisim yoktu. Bunu yapabilecek kadar bilgili değilim. Şu ana kadar buna benzer bir şey yapmadım. Amaçları algı oluşturmaktır. Orada bulunan binlerce kişi tanıktır. Hatta maçı kazanamayacaklarını anladılar ve ikinci maçı kazandılar. “Devre arası maçta oynamadılar. Bana atılan bu iftiraları kesinlikle kabul etmiyorum. Buna sebep olanlarla ilgili gerekli hukuki süreci başlattım” dedi. – BİTLİS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu