Haber

Citroen CEO’su Thierry Koskas, Türkiye’de otomotiv basınıyla bir araya geldi

Citroen CEO’su Thierry Koskas, Türkiye’nin kendileri için en büyük ikinci pazar olduğunu belirterek, “Bu, Türkiye’yi hem hacim hem de tahsis açısından ikinci büyük pazar olarak değerlendireceğimiz anlamına geliyor. Araç temin edeceğimiz ve müşterilerimize hizmet vereceğimiz pazar olacak. en.” söz konusu.

Citroen’in yeni CEO’su Koskas, atanmasının ardından Türkiye’ye yaptığı ziyaret kapsamında Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Koskaş, Türkiye’nin marka için değerli bir pazar olduğunu ve bir an önce gelip buradaki işi anlamak, öğrenmek, sonuçlarını görmek, ülkedeki grupla orta noktaya gelmek ve nasıl destek olabileceğini öğrenmek istediğini bildirdi. takım.

Markanın Türkiye’de böylesine olağanüstü sonuçlar almasının çok ama çok üzücü olduğunu vurgulayan Koskas, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Thierry Koskas, dünyada Türkiye gibi hızlı büyüyen bir pazar olup olmadığı sorusuna ise, “Tabii ki Türkiye pazarının dalgalanmalarla dolu olabileceğini biliyoruz ve burada çok iyi bir pazar yaşıyoruz. İyi bir şey. Evet. , dünyanın farklı yerlerinde benzer pazarlar var.” dedi.

Her halükarda üretimi buna göre uyarlamaları gerektiğini söyleyen Koskaş, “Türkiye’ye ayırdığımız hacmi yine buna göre ayarlamamız gerekiyor. Son derece güçlü bir pazar olduğu için buna göre hareket etmeliyiz. Özellikle bu nedenle Citroen’in performansı çok düşük.” çok düzgün ve bunu biliyorum.bugünkü araba yokluğu/bulunabilirliği sorunu.Tam olarak aynı şey birçok araba sınırı için geçerli.Yani olmak istediğimiz seviyede değiliz.Keşke daha çok arabamız olsaydı. Bugün bunu da konuştuk. Özellikle bazı çok başarılı otomobil serilerinde, örneğin yeni modelimiz C4 X veya hafif ticari araçlara çok yoğun bir talep var.” ifadeleri kullandı.

“Türkiye’deki operasyonlar başarılı ve talep yüksek”

“Benim işim, görevim Citroen’in Türkiye’de daha fazla araba almasına yardımcı olmak.” Koskas dedi ki:

“Yılın ikinci yarısında Türkiye’ye daha fazla araba tahsis edileceğini göreceksiniz. Aslında bazı kararlar aldık, örneğin C4 X’in üretildiği İspanya fabrikasında üretimi artıracağız ve bu da daha da artacak.” direk türkiyeye fayda sağlar.üretim hacmini türkiye ile avrupa ülkeleri ve muhtemelen diğer ülkeler arasında bölüştürürsek bir şeyler yaparız, türkiyeye avantaj sağlamış oluruz.çünkü türkiyedeki operasyonlar başarılı ve talep çok.çünkü selen liderliğindeki ekip Üstün bir iş çıkardıklarını kanıtladılar. Hacim dağılımını yaparken önceliği her zaman Türkiye’ye vereceğiz. Bunu yapacağız. İnşallah önümüzdeki aylarda oldukça büyük olan Citroen almak isteyen tüm müşterilerimize hizmet vererek ihtiyaçlarını karşılarız” dedi.

Thierry Koskas, Avrupa ve Türkiye’ye yapılacak tahsislerin nasıl paylaşılacağına da değinerek, “Türkiye bizim için ikinci büyük pazar. Bu da Türkiye’yi hem hacim hem de tahsis açısından ikinci büyük pazar olarak değerlendireceğimiz anlamına geliyor. Yani Fransa’dan sonra en çok araç temin edeceğimiz ve en çok hizmet vereceğimiz pazar olacak.Yani ikinci büyük pazar olmaya devam etmesini istiyoruz.Türkiye Citroen’in bu ortadaki birinci pazarı ise, o zaman işimiz zor. Çünkü Fransa’nın satış rakamları çok yüksek ama ikinci büyük pazar. Pazar olmak gerçekten olağanüstü bir başarı. O yüzden Türkiye’nin avantajlı bir ülke olmasını sağlayacağız.” dedi.

“Açıklanan karar dışında bir açıklama yapamam”

Koskas, Citroen’in Türkiye’de üretim planları hakkında da bilgi verdi. Markanın bir önceki üst yöneticisi, “80 bin adetin üzerinde veya seviyesinde bir satış olursa Türkiye’de bir üretim gündeme gelebilir” demişti. Değerlendirmesinin sorulması üzerine Koskas, “Bu konuyu çok uzatmayacağım. Hafif ticari araç üretilebilmesine karar verildi. ‘Citroen için hayırlı olur’ denildi. Geri kalanı için bir plan yok, ileride göreceğiz. Yorum yapamam. O yüzden açıklanan karar dışında başka bir açıklama yapamam.” ifadeleri kullandı.

Koskas, Türkiye’de elektrikli otomobillere olan ilgiyle ilgili olarak, “Son haftalarda, son aylarda gözlemlediğimiz, Türkiye’de elektrikli araçlarda çok güçlü bir büyüme var ki bu çok ilginç. Bu hala marjinal ve marjinal bir seviyeyi temsil ediyor. pazarın sınırlı bir parçası, ancak çok ciddi bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz ve bu çok ilginç bir gelişme.” söz konusu.

Yakın gelecekte Citroen’e gelen elektrikli araçlarda artan bir hacmin görüleceğine işaret eden Koskas, markanın pazardaki bu yeni atılımının hareketin bir parçası olmasını çok istediklerini söyledi.

Thierry Koskas, özellikle Türkiye pazarında elektrikli araç satışını teşvik edeceklerini ve artırmaya çalışacaklarını vurgulayarak, “Bu çok büyük bir fırsat. Bu müşterinin talebi. Elektrikli araçlar için şimdiden tüm yurtta istasyonlar kuruldu. . Bu çok güzel bir şey. Elektrikli araçlarda vergi avantajı, müşterilerimiz için “Bu bizim için çok ilginç bir konu. Bu nedenle buradaki çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Temiz araçların satılmasını istiyoruz. Citroen elektrikli araçlarını Türkiye’de satacak.” açıklamasını yaptı.

“Bugün oran böyle ilerliyor ama bunun üzerinde çalışıyoruz”

Selen Alkım, kurdaki gelişmelerin fiyatlara nasıl yansıyacağı ve otomotiv pazarının seyri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Döviz kurundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Alkım, “Döviz kurunu sürekli kontrol ediyoruz. Döviz kuru çok hızlı yükseliyor. Ekipler çalışıyor. Sakin olmak gerekiyor. Döviz kuru ilerliyor.” bugün bu şekilde ama biz bunun için çalışıyoruz. Sakince, piyasayı durdurmadan, müşteriyi kaybetmeden, zarar vermeden, uygun fiyat pozisyonuna bakarak çalışacağız.” söz konusu.

Otomotiv pazarında salgından bu yana gecikmiş bir talep olduğunu kaydeden Alkım, şunları kaydetti:

“Aslında her zaman ‘Türkiye pazarı 1 milyonu görmeyi çoktan hak etti’ diyoruz. Dedik çünkü baktığınız zaman bin kişiye düşen araba sayısı 169 yani potansiyelin çok gerisindeyiz.Öte yandan piyasanın ilk 5 aylık ritmi böyle devam ederse öyle görünüyor 1,3-1,5 milyona ulaşacak Stellantis Kümelenmesi olarak her zaman iyimseriz.Her zaman iyimser bakıyoruz.Ekonomide her türlü daralmaya rağmen temkinli olmamız olağandır.Piyasa 1,5 seviyesinde olmasa bile milyon, küçülse de aslında küme olarak pazarın 900 binin üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Pazar konusunda iyimseriz. Elbette kura bağlı olarak artışlar veya düşüşler olacaktır. Ancak 1,5 milyon seviyesinde olmasa da ilk 5 ayda pazarın büyük çoğunluğunu yakaladık. Yılı 900 binin üzerinde bitireceğiz gibi görünüyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu