Haber

DİSK Ulaşım İş Adamları İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ulaştırma İş Adamları, Aksaray’dan Beyazıt Meydanı’na yürüyerek İsrail’in Filistin’e yönelik baskınlarını protesto etti.

DİSK Ulaşım İş Adamları, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Aksaray’dan Beyazıt’a yürüdü. Saat 10.30’da başlayan yürüyüşte pankartlar ve Filistin bayrakları açıldı, sloganlar atıldı. Yarım saat süren yürüyüş Beyazıt Meydanı’nda sona erdi. Burada DİSK Taşımacılık Sendikası Başkanı Ali İstek Küçükosmanoğlu grup adına basın açıklaması yaptı.

“İSRAİL KATLİAMLARINA KATLİAMLARI DA EKLİYOR”

Ali İstek Küçükosmanoğlu, “İsrail Siyonizmi, 7 Ekim’den bu yana Gazze’den başlayarak hastaneleri, camileri, sivillerin yaşam alanlarını da kapsayacak şekilde Filistin’in her yerini bombalıyor. Vahşet yaratıyor. Katliamlarına katliamları da ekliyor. Şu ana kadar ölenlerin sayısı 11 bin 500’e ulaştı. Bunların yüzde 70’i çocuk ve kadın. Yani 4 binin üzerinde çocuk, 3 binin üzerinde kadın… İsrail Siyonizmi katliamlarına devam ediyor. Faşist Netanyahu tepkilere rağmen hâlâ devam ediyor “Çünkü dünyada birçok insan buradaki katliama, vahşete, soykırıma sessiz kalmıyor. Avrupa’da binlerce, onbinlerce insan sokak hareketleriyle bunları protesto ediyor” dedi.

“BU KATLİAM KARŞISINDA SESSİZ KALAN HERKES ORTAKLIK YAPIYOR DEMEKTİR”

Küçükosmanoğlu, “40 gündür devam eden bu vahşete, bu soykırıma, bu faşist katliamlara, bu katliama sessiz kalan, gereğini yapmayan herkes bu katliama ortaktır. Bu bakımdan biz de varız. Bu katliamlara, İsrail Siyonizmine ve ABD emperyalistlerinin katliamlarına her zaman karşıyız.” “Biz karşı çıktık. Karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu