Ekonomi

TOBB Başkanı Mehmet Büyüksimitci Nepal’deki CACCI Konferansına katıldı

Katmandu’da düzenlenen 37. Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Konferansı’nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, 6-7 Kasım 2023’te Nepal’de. Mehmet Büyüksimitci katıldı.

Konferansın oturumlarından biri olan “Politika Savunuculuğu Çalışma Grubu” oturumunda TEPAV’ın hazırladığı çalışma tartışıldı. CACCI Üyesi ülkeler için bir yol haritası çizmesi beklenen çalışma kapsamında çeşitli çalıştayların düzenlenmesi planlanıyor. Konferans kapsamında CACCI Lideri Peter McMullin başkanlığında gerçekleştirilen 97. CACCI Yönetim Kurulu Toplantısında CACCI Çalışmaları ve önümüzdeki dönem faaliyetleri tartışıldı.

Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI), 1966 yılında Tayvan’da 10 ulusal ticaret odası tarafından kuruldu. Avustralya Kıtasından Avustralya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda, Doğu Asya’dan Hong Kong, Japonya, Güney Kore, Moğolistan, Tayvan, Rusya Federasyonu; Güneydoğu Asya’dan Brunei, Kamboçya, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur ve Vietnam, Güney Asya’dan Bangladeş, Hindistan, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka, Orta Asya’dan Azerbaycan, Gürcistan, İran, Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye’nin 28 ülkenin Odaları yer alıyor. CACCI üyeleri. Konferans, üye ülkelerin iş dünyalarını bir araya getirerek Asya-Pasifik bölgesi ekonomilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. – KAYSERİ

alaca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu