Haber

FIFA: Fas Milli Takımı, Afrika ve Ortadoğu’nun desteğine sahip

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı finale yükselerek “sürprizlere imza atan” Fas Milli Takımı’nın, Afrika ve Ortadoğu halklarının gönlünü kazandığını bildirdi.

FIFA, resmi internet sitesinde yayınladığı bir haberde, Dünya Kupası’nda diğer ülkelerin sempatisini kazanan Fas’ın da aralarında bulunduğu milli takımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fas’ın Dünya Kupası’nda bir üst lige çıkmasının Afrika kıtası ve Ortadoğu halkını heyecanlandırdığına işaret edilen bu başarıların, söz konusu coğrafyalarda Fas’ın tam desteğiyle sonuçlandığı ifade edildi.

Haberde, Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda kimsenin beklemediği sürprizlere imza atan Fas Milli Takımı’nın kaderine olan inancın arttığı da vurgulandı.

Fas Milli Takımı, 10 Aralık’ta Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz’i eleyerek yarı finale yükseldi.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda son şampiyon Fransa ve turnuvada tarih yazan Fas, yarın yarı finalde karşı karşıya gelecek. Bu, Fransa ile Fas’ın Dünya Kupası’ndaki ilk karşılaşması olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu