Haber

İsrail’den Erdoğan’ın Hamas açıklamasına ardı ardına tepkiler

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat ile İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatanını korumak için mücadele eden bir özgürlük ve mücahit grubudur.”X hesaplarından yaptığı açıklamaya ilişkin bir gönderi paylaştı.

Zohar, “Erdoğan terörü destekliyor, nokta. Türkiye ile ilişkilerimizin gidişatını yeniden hesaplamanın zamanı geldi.”o yazdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Erdoğan’ın Hamas’ın terör örgütü olmadığı yönündeki açıklamalarını reddediyoruz. Hamas, IŞİD’den daha beter, bebekleri katleden, sivilleri rehin alan, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan alçak bir terör örgütüdür. “Onun kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü vahşeti ve mutlak gerçeği değiştirmeyecek: Hamas = IŞİD.”söz konusu.

İTALYA İSRAİL’DEN ÖNCE TEPKİ VERDİ

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini de Erdoğan’ın Hamas’la ilgili sözlerini kınadı. “Bu sözler ciddi ve iğrenç. Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’den Türkiye’nin bakanlık büyükelçisini protesto için çağırmasını isteyeceğim.”dedi.

İtalya’nınMuhatabı İsrail’den önce tepki vermesi dikkat çekti.

ERDOĞAN MI SÖYLEDİ?

Bugün AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Filistin davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hamas bir terör örgütü değil, kendi toprağını ve vatanını korumak için mücadele eden bir özgürlük ve mücahit grubudur. Hayatımda bir kez Netanyahu denen bu adamın elini sıktım. Biz Niyetimiz iyiydi ama suiistimal edildiler. İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik. Gitmeyeceğiz.”dedi

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu