Haber

Murat Kurum: İstanbul’a seferler durduruldu

HALK İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Ataşehir’de iş insanlarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada İstanbul’a servisin durdurulduğunu belirten Kurum, “Mevcut CHP İBB yönetimi öncesinde şehircilik, ulaşım ve belediyecilikteki başarılarıyla dünya liginde üst sıralara çıkmayı hedefleyen bu aziz şehir, bilinçli olarak durdurulmuştur. Bu şehrin 571 yıllık tarihi 5 yıldır beceriksiz ellerde.” “Bu kesintiye uğradı ve geleceğimiz ihmal edildi” dedi.

Ataşehir’de bir otelde düzenlenen ‘Ekonomi Kulübü İş İnsanları Toplantısı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum, onlarca iş insanı, siyasetçi ve dernek başkanı katıldı. Kurum, konuşmasına Küçükçekmece AK Parti Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’ın uğradığı silahlı saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak başladı. Kurum saldırıyı kınadı.

“CHP YÖNETİMİYLE SORUNLARI VAR VE BİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR”

İstanbul’da hizmetin durdurulduğunu belirterek konuşmasına devam eden Kurum, “Bizce mevcut CHP İBB öncesinde şehircilik, ulaşım ve belediyecilikteki başarılarıyla dünya liginde üst sıralara çıkmayı hedefleyen bu aziz şehir. İhmal, beceriksizlik ve gündem sapması ile yönetim kasten ve bilerek durdurulmuştur.” ve algı belediyecilikle durduruldu. Bu şehrin 571 yıllık tarihi 5 yıldır beceriksiz ellerde sekteye uğradı, geleceğimiz hiçe sayıldı. İş insanlarımızın sesi duyulmadı. Esnafımız göz ardı edildi. Annelerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız bir çıkmaz ortamına terk edilmiş durumda. Muhtarlarımızın ve derneklerimizin talepleri dikkate alınmadı. Bu koşuşturma içerisinde her kesimden insanla bir araya geliyoruz. Gittiğimiz her yerde farklı kesimlerden insanlar mevcut CHP yönetimini bize şikayet ediyor ve bizden çözüm bekliyorlar. Çünkü bu kardeşlerimiz, kimin çıkmaz yarattığını, kimin çözüm üreteceğini çok iyi biliyorlar. İstanbullular kimin gösterişli belediyeciliğini biliyor, “Gerçek belediyecinin kim olduğunu çok iyi biliyorlar” dedi.

“BEDENİ İSTANBUL’DA OLAN AMA RUHU BAŞKA YERE SEYAHAT EDENLERDEN OLMAYACAĞIZ”

Ataşehir’de yapılan çalışmalara da değinen Kurum, göreve gelir gelmez kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini belirterek, “Tüm gücümüzle çalışacağız. CHP’nin İBB Yönetimi, nasıl yapılacağını bilmediği için her yere soruyor.” kaynak üretecek. ‘Murat Kurum bütçeyi nereden bulacak? Bu kadar işi nasıl yapacak?’ Biz sizin gibi İstanbul’u durdurmaya değil, İstanbul’a koşmaya geldik. İşte size cevap veriyorum. Şerifali Çiftliği’ni biliyor musunuz? Görmezden geldiğiniz Ataşehir’de işte bu bölgedeki yüzlerce konut ve dükkânı, sosyal tesisi, camiyi, okulu aynı anda nasıl yok edebiliriz. Yapıyorsak yine yapacağız. Arı gibi çalışacağız. Yeniçamlıca, Mevlana, Mimarsinan ve Barbaros’taki yeni rezerv yapı alanlarımızda, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal’de imar planı iptal edilen alanları nasıl yeniden planladıysak, yine aynı şekilde yapacağız. İçerenköy’deki güçlendirme alanındaki riskli konutları vatandaşlarımızla birlikte dönüştürüyoruz. Gitmediğiniz Esatpaşa’da unuttuğunuz Örnek’teki mülkiyet sorununu nasıl çözdüysek bunu da aynı şekilde çözeceğiz. İstanbul İnönü, Kayışdağı, İçerenköy bitiminde 632 dönümlük alanda İstanbul’un en büyük kentsel dönüşümlerinden birine başladığımız gibi dev dönüşümlere de aynı şekilde başlayacağız. Tüm bu atılımlarımızla aynı şekilde Ataşehir trafiğinin analizine de katkı sağlayacağız. “Yarı zamanlı belediye olarak çalışıp ortadaki bir belediyeyi ziyaret eden, bedeni İstanbul’da ama ruhu başka yerlerde dolaşanlardan olmayacağız” dedi.

habersereflikochisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu