Haber

İran Başkan Alıcı Türkiye’ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yarın Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak. İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre Reisi, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

İki liderin baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından basın açıklaması yapacağı belirtildi. Ardından İran-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı Erdoğan ve Reisi başkanlığında gerçekleştirilecek.

Ziyarette Gazze ve bölgesel konuların yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşının da ele alınması bekleniyor.

ZİYARET İKİ KEZ ERTELENDİ

Reisi’nin Ankara ziyareti daha önce de iki kez ertelenmişti. Gazze’de savaşın başlamasının ardından bölge ülkeleri arasındaki istişareler arttı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şef’in 2023 Kasım ayı sonlarında Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Ancak Reisi’nin 28-29 Kasım’da yapılması planlanan Ankara ziyareti, başka bir tarihe ertelendi.

İsrail, 2 Ocak’ta Hamas’ın Beyrut’taki ofisine drone ile saldırarak Hamas’ın en değerli isimlerinden Salih El Aruri’yi öldürdü. Bu suikasttan önce İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Suriye’deki komutanlarından Razi Musavi, İsrail’in Şam yakınlarında düzenlediği baskında öldürülmüştü.

3 Ocak 2024’te ise Kasım Süleymani’nin mezarı yakınına düzenlenen iki bombalı saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıların ardından Reisi’nin 4 Ocak’ta yapılması planlanan ziyareti ikinci kez ertelendi. (DIŞ HABER)

ayas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu