Haber

Dünya Basını, Beşiktaş Taraftarlarının Depremzedeler İçin Yeşil Alanları Oyuncaklarla Renklendirdiğini Konuştu

Kahramanmaraş’ta yaşanan acı depremin ardından tüm etkinliklere ve spor organizasyonlarına ara verildi. Geçtiğimiz günlerde Spor Toto Süper Lig kaldığı yerden devam etti. Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş, evinde Antalyaspor’u konuk ediyor. Depremzedeleri unutmayan Beşiktaş taraftarları, stadı oyuncaklarla renklendirdi. İçimizi ısıtan bu olay dünya basınına da yansıdı.

Depremlerin ardından yeniden başlayan Spor Toto Üstün Lig’in 14. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena’da Antalyaspor’u konuk ediyor.

Uzatmalarda kaçırdığı penaltıyla 3 puan kaybeden Beşiktaş, Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Ancak bu kez basına yansıyan manşetler maçın sonucuyla ilgili değildi.

Siyah beyazlı taraftarlar depremden etkilenen çocukları da unutmadı. Maçın 4.17. dakikasında (Kahramanmaraş’ta ilk depremin olduğu an) taraftarlar sahaya oyuncaklar fırlattı.

Yeşil sahaları renklendiren Beşiktaş’ın bu anlamlı hamlesi elbette dünya basınında geniş yer buldu.

Başlığa bakalım…

Tuttomercato (İtalya):

”Türk dayanışması: Beşiktaş-Antalyaspor maçı sahaya pelüş oyuncakların fırlatılmasıyla kesintiye uğradı”

A Bola (Portekiz)

”Gözyaşları içinde! Depremzedelerle dayanışma göstergesi olarak tribünlerden sahaya binlerce oyuncak uçtu.”

TuttoNapoli (İtalya):

“İlk defa bir futbol maçının yarıda kesilmesi olumlu bir haberdi. Çok sayıda çocuğa dayanışma göstergesi olarak stantlardan binlerce pelüş hayvan ve oyuncak uçtu.

Reuters:

Taraftarlar, Türkiye ve Suriye’de beyin sarsıntısından etkilenen çocuklara bağış yapmak için Türkiye Süper Lig maçı sırasında futbol sahasına binlerce pelüş oyuncak attı.”

ESPN:

”Güzel oyun. Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklara gönderilmek üzere sahaya oyuncak ve pelüş hayvanlar fırlattı.

CBS Sports Golazo: “Beşiktaş taraftarları depremzedeler için sahaya oyuncaklar attı. Güzel oyun”

Lega Serie A (İtalya):

“Hayat sporun önüne geçtiğinde. Beşiktaş ve Antalyaspor’dan depremden etkilenen çocuklar anısına yürekleri ısıtan bir jest yapıldı.

O Jogo (Portekiz):

“6 Şubat’ta İnönü Stadı’nda meydana gelen depremde hayatını kaybeden çocuklara saygı duruşunda bulunmak için çimlere oyuncaklar atıldı.”

Newsjani (ABD):

“Futbol, ​​depremin olduğu saat olan 4:17’de binlerce taraftarın oyuncaklarını sahaya atması için durduruldu.”

EuroFoot:

”Çok güzel ve izlenmesi gereken bir video. Beşiktaş bugün yeniden ligde… Taraftarlar depremden etkilenen çocuklar için sahaya oyuncak ayılar fırlattı.”

Futbol Sohbeti:

“Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklara gönderilmek üzere sahaya oyuncak ve pelüş hayvanlar attı.

Büyük Jest”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu