Haber

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıda gerginlik yaşandı

Çevreciler hareketine güç katmak için Akbelen’e giden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, vatandaşlarla tartıştı. Tanal, bir vatandaşın “Bizim sayemizde kazanacaktınız, iyi ki kazanmadınız” tepkisine, “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. AKP’nin provokatörü sizsiniz” sözleriyle yanıt verdi. “Bana bağırma,” parmağını salladı.

CHP’NİN AKBELEN ZİYARETİ TARTIŞMALARLA GEÇTİ

Muğla’da Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde maden sahasının ağaç kesilerek genişletilmesine karşı protestolar sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çevrecilere destek için Akbelen’e gitti.

“AKP’NİN PROVOKATÖRÜSÜNÜZ”

Çevreciler Kılıçdaroğlu’nun arabasının önünü kesip yumruklarken, gerginlik bununla da kalmadı. Kılıçdaroğlu, “Araba değil barikat” sloganları eşliğinde ağaçların kesildiği maden alanına giderken vatandaşlar ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal arasında tartışma çıktı. Bir vatandaş, Tanal’a “Bizim sayemizde kazanacaktınız, iyi ki olmadınız” diyerek tepki gösterdi. Tanal ise vatandaşa “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. AKP’nin provokatörü sizsiniz” sözleriyle yanıt verdi.

“Bana bağırma” DEDİ ve parmaklarını salladı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kendisine tepki gösteren bir vatandaşa parmağını sallayarak, “Bana bağırma” dedi. Sosyal medyadan hem Tanal’a hem de Başarır’a tepki yağdı.

TANAL: MUTLU BİR OLAY GEÇİRDİK

Mahmut Tanal yaşananların ardından sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Tanal, “Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine güç katmak için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir olay yaşadık. Yani yetkililer ve jandarma ile görüştük ve gözaltına alınan doğa aktivistlerinin yakalanmasını sağladık. Demokratik hareket haklarını kullananlar serbest bırakıldı. Ardından, çevredeki vatandaşlarla sohbet edilirken.” Hak mücadelesi veriyorsun. Sizi asker ve polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır.”

“BAZI SİYASİ KURUMLARIN ÜYELERİ BANA ÖĞRETTİ”

Devletin özel şirketin çıkarlarını korumak için günlerce beklettiği güvenlik güçlerinin gidişattan memnun olmadığını ve kendilerinin de mağdur edildiğini anlattım. Bunun üzerine Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyeti’nin Akbelen’de bulunmasından rahatsız olan bazı siyasi oluşumların mensupları ‘askeri ve polisi savunuyorum’ diye alay ettiler. Sosyal medyada, “CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibiler yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörü sizsiniz.’ Başlıkla paylaşılan görselin kamera arkası görüntüsü işte böyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu