Ekonomi

Kuraklık riskine karşı önlem olarak 61 adet gölet yapıldı.

Ordu’da su kaynaklarını çeşitlendirmek ve gelecekte yaşanacak kuraklığın önüne geçmek amacıyla 10 ilçede toplam 61 adet gölet yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla su kaynaklarının gerçek anlamda sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kent genelinde göletler oluşturulduğu belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla başta kırsal mahalleler olmak üzere ilçe merkezlerinde göletlere hayat verildi. Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler. Altınordu’da 1, Aybastı’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 5, İkizce’de 1, Kabataş’ta 5, Korgan’da 11, doğal yapı ve estetiği bozmadan doğal bir göl görüntüsü ile inşa edildi. Mesudiye’de, Perşembe’de 2. Toplam 61 adet gölet yapıldı. 2019 yılından itibaren yapılan göletlerin de su tutması sağlandı.”

Yapılan açıklamada, yapılan göletlerle alternatif içme suyu kaynaklarının artırıldığı belirtilirken, kuraklık tehlikesine karşı Ordu’nun su zararının en aza indirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Ordu’da kuraklık riskini önlemek için 61 adet gölet yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu