İş

Kazanç çağrısı: DuPont 4. çeyrekte istikrar görüyor, 2024’te büyüme planlıyor

DuPont (DD), çeşitli zorlukları ve stratejik ilerlemeleri yansıtan 2023’ün dördüncü çeyreği ve tam yılı mali sonuçlarını açıkladı. Şirket, endüstriyel bazlı işletmelerdeki stokların tükenmesi ve Çin’deki zayıf talep nedeniyle net satışlarda yıllık bazda %7’lik bir düşüş yaşadı. Nakit dışı şerefiyedeki yaklaşık 800 milyon dolarlık değer düşüklüğüne rağmen DuPont, Yarı İletken Teknolojileri işinde sıralı satış büyümesi ve düzeltilmiş serbest nakit akışında önemli bir artış sağladı. İleriye baktığımızda DuPont, Ocak ayındaki sipariş artışları ve maliyet tasarrufu girişimleriyle desteklenen pazar istikrarı ve 2024 yılına kadar satışlarda ve karlarda iyileşme bekliyor. Şirket ayrıca 2 milyar dolarlık hisse geri alım programını tamamladı ve %6 temettü artışıyla birlikte 1 milyar dolarlık yeni bir programı onayladı.

Temel Çıkarımlar

  • DuPont’un 4. çeyrek net satışları, Çin’deki stok tükenmesi ve zayıf talep nedeniyle yıllık bazda %7 düştü.
  • Semiconductor Technologies işletmesi satışlarda %2’lik ardışık büyüme bildirdi.
  • Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğinin de benzer hacim trendlerini takip etmesini bekliyor ancak piyasada istikrar işaretleri görüyor.
  • 1 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım programı onaylandı ve üç aylık temettü %6 artırıldı.
  • DuPont, 2024’ün ilk çeyreğinde 150 milyon dolar maliyet tasarrufu hedefliyor ve temettüsünü her yıl kâra paralel olarak artırmayı planlıyor.
  • Düzeltilmiş serbest nakit akışı 4. çeyrekte 501 milyon dolar olurken, düzeltilmiş EPS hisse başına 0,87 dolardı.
  • 2024 yılında net satışların 11,9 milyar dolar ile 12,3 milyar dolar arasında olması, işletme FAVÖK’ünün ise 2,8 milyar dolar ile 3 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Şirket Görünümü

  • DuPont, 2024’te istikrar ve satışlarda toparlanma öngörüyor. İlk çeyrekte net satışların 2,8 milyar dolar, işletme FAVÖK’ünün ise 610 milyon dolar olması bekleniyor.
  • 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık 150 milyon dolar maliyet tasarrufu sağlanması bekleniyor.
  • Şirketin güçlü bir likidite pozisyonu var ve inovasyona ve operasyonel mükemmelliğe yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor.

Ayı İçin Değerli Puanlar

  • Dördüncü çeyrekte 800 milyon dolarlık önemli bir nakit dışı şerefiye değer düşüklüğü gideri kaydedildi.
  • Su ve Savunma (W&P) ve Elektronik ve Görüntüleme (E&I) segmentlerindeki organik satışlar sırasıyla %15 ve %7 azaldı.
  • Çin’de satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında azalma yaşandı.

Yükselen Değerli Puanlar

  • Su kesintisi siparişleri Ocak ayında %13 arttı, bu da sonraki çeyreklerde potansiyel bir artışa işaret ediyor.
  • Tıbbi paketleme de dahil olmak üzere güvenlik siparişleri Ocak ayında %10 arttı.
  • Yarı iletken pazarının toparlanması ve elektronik sektörünün yıl boyunca olumlu bir seyir izlemesi bekleniyor.

eksiklikler

  • Şirketin genel performansı hacim düşüşlerinden ve kanal stoklarının tükenmesinden etkilendi.
  • Çin’deki şiddetli pazara rağmen DuPont, yarı iletken endüstrisi ve talebin istikrar kazanması konusunda iyimser.

Soru-Cevap Öne Çıkanlar

  • CEO Ed Breen, PFAS sıkıntısının sona yaklaştığını ve yarı iletken pazar payındaki istikrarı tartıştı.
  • CFO Lori Koch, FAVÖK marj profilleri ve genişleme potansiyeline ilişkin beklentileri özetledi.
  • Şirket rekabeti izliyor ve lityum ve yapay zeka pazarlarındaki büyüme fırsatlarını görüyor.
  • Uzun vadeli beklentiler arasında DuPont’un portföyünün yarısının GSYH’yi aşması ve diğer yarısının da GSYİH ile birlikte büyümesi yer alıyor.

DuPont’un kazanç açıklaması, gelecekteki büyümenin temellerini atarken pazardaki zorlukların üstesinden gelmeye çalışan bir şirket olduğunu ortaya koydu. Stratejik geri satın alma programları, temettü artışları ve maliyet tasarrufuna odaklanan DuPont, kendisini pazarda beklenen gelişmelerden ve uzun vadeli sektör trendlerinden faydalanacak şekilde konumlandırıyor.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro ayrıca DuPont’un son mali performansı ve stratejik girişimleri ışığında yatırımcıların ilgisini çekebilecek diğer bilgileri de sunmaktadır. Şirket yönetimi hisse geri alımlarına aktif olarak katılmaktadır ve bu genellikle şirketin değerlemesi ve gelecek beklentilerine duyulan güvenin bir işaretidir. Ayrı olarak, DuPont’un hisseleri şu anda 52 haftanın en düşük seviyesinde işlem görüyor ve yatırımcılar için cazip bir giriş noktası oluşturuyor.

InvestingPro Data, DuPont’un 26,32 milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuna sahip olduğunu ve 6,51 F/K oranıyla işlem gördüğünü vurguluyor; bu, kısa vadeli faiz artışı göz önüne alındığında bir değer fırsatına işaret ediyor olabilir. Şirketin temettü getirisi %2,19’dur; DuPont’un 53 yıl üst üste temettü ödemelerini etkileyici bir biçimde sürdürdüğü dikkate alındığında bu oldukça dikkat çekicidir.

DuPont’a yatırım yapmayı düşünenler için InvestingPro ek bilgi ve ölçümler sunmaktadır. Şirketin finansal durumu ve piyasa durumu hakkında daha derin bir analiz sağlayabilecek 11 InvestingPro İpucu daha var. Yatırımcılar, SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak, bu değerli ipuçlarına erişmek ve daha bilinçli kararlar vermek için 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim alabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu