Haber

Taha Akgül: Hedefim 4. kez dünya şampiyonluğu olacak

Güreş mesleğinde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan ve 2022 yılını yine Avrupa ve Dünya şampiyonu olarak tamamlayan milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stilde ‘Dünyanın En İyi Güreşçisi’ seçildi. .

Akgül, hem Dünya Güreş Birliği’nin yaptığı seçimi hem de 2022 yılını değerlendirdi.

“2023’te daha da başarılı olacağımı düşünüyorum”

Akgül, 2022 yılında Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stilde dünyanın en güzel güreşçisi seçilmenin büyük bir onur olduğunu belirtti. Dünyada bu kadar çok güreş yıldızı ve dünyanın her ülkesinden büyük güreşçiler varken onların önünde yılın güreşçisi seçilmek hem kendim hem de ülkem için büyük bir onur. 2022 yılını namağlup kapattığım için kendimle gurur duyuyorum. Yaşar Doğu Turnuvasında 1.lik, ardından 9. Avrupa şampiyonluğu ve ardından 3. kez dünya şampiyonluğu kazandım. Dünya Güreş Derneği tarafından ödüllendirilen çok keyifli bir yıl geçirdim. Çok mutlu ve gururluyum. 2023’te bunu tekrarlayacağım. 2022’de çalıştığımdan daha çok çalışıyorum ve 2023’te daha da başarılı olacağımı düşünüyorum.

Bunun için elimden geleni yapacağım. Dünya Güreş Derneği’ne beni tercih ettiği ve buna layık gördüğü için teşekkür ederim. Buna tüm güreş otoriteleri karar verir. Orada dünyanın en değerli sporcuları vardı. Beni takdir ettiler, beni seçtiler. Bu kararın ülkemiz için değerli olduğunu düşünüyorum. Ağır siklette şampiyon olmamız, güreşte ise ülkemiz için birinci olmamızın ayrı bir gurur olduğunu düşünüyorum.”söz konusu.

2022 yılında elde ettiği başarılardan dolayı böyle bir takdir beklediğini belirten Akgül, çok başarılı bir yıl geçirdiğini ve en iyi rakiplerini yenerek bu ödüle layık görüldüğünü sözlerine ekledi.

“Hedefim 4. kez dünya şampiyonluğu olacak”

Rakiplerinin kendisini gol olarak gördüklerini ve ekstra bir motivasyonla mindere çıktıklarını kaydeden Akgül, şöyle konuştu: “Mağlup olan tüm rakiplerim bu yıla daha büyük bir motivasyonla hazırlanacak. Bunu bildiğim için ekstra motive olmam ve şu anda ulaştığım manevi üstünlüğü savunmam ve bunun üzerine çıkmam gerektiğini biliyorum. 2023 yılı artık olimpiyat elemelerinin başladığı bir yıl olacak. Dünya şampiyonalarında olimpiyat elemeleri de başlıyor.

Orada en iyi 5 sporcu doğrudan olimpiyatlara gitme şansına sahip olacak. Tabii bu benim için bir kriter değil. Hedefim orada 4. kez dünya şampiyonluğu olacak. Rakiplerim benim için çalışıyor ama ben de onlar için çalışıyorum, bunu unutmasınlar. Benim için çalışabilirler ama amacım onları tekrar yenmek olacak. Geçen yıldan daha çok çalışan bir Taha var. İnşallah 2023’te bunun eserini alacağımı düşünüyorum.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu