Haber

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan İstifa Etti

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurdu. Gündeme bomba gibi gelen bu gelişmenin ardından Erkan’dan boşalan koltuğa Fatih Karahan oturdu. Karahan’ın görev ilanının yayımlandığı kararnamede Hafize Gaye Erkan için “Görevden alındı” ibaresine yer verilmesi dikkat çekti.

Açıklanan karar metninde, “375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı, boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine 14.01.1970 tarihinde atanmıştır.” “Cumhurbaşkan Yardımcısı Fatih Karahan, 11.01.2011 tarihli ve 1211 sayılı Kanun’un 25’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri uyarınca atanmıştır.”

İKİ YIL DAHA MAAŞ ALABİLECEK

Merkez Bankası başkanları ve üst düzey kamu yöneticilerinin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde görev süreleri dört yıl olarak belirlendi. Ancak 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesine göre, Kanun Hükmünde Kararnamede olduğu gibi performanslarının yeterli görülmemesi halinde bu görevden alınabilecekler. İşten çıkarıldıktan sonra 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35 inci maddesine göre iki yıl süreyle eski görevlerinin ücretlerini almaları mümkündür.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN GÜVEN MESAJI

Erkan’ın istifa kararının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen ekonomik programımız kesintisiz ve kararlılıkla devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve güvenimize tam desteği ve güveni var” dedi. Uyguladığımız program. Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen kişiseldir. “Kendi takdiridir. Bu karara saygı duyuyorum ve ülkemize yaptıkları değerli hizmet ve katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

haber-kumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu