İş

Şirketlerin yüzde 93’ü iş kesintisi yaşıyor

Bir kurumun siber saldırılar, bilgi kayıpları, sistem arızaları veya diğer felaketlerle karşı karşıya kaldığında faaliyetlerini sürdürebilmesi iş sürekliliğinin sağlanması açısından oldukça değerlidir. Bir felaketin ardından sistemleri ve verileri eski haline döndürmeyi ve iş süreçlerini normale döndürmeyi amaçlayan kurtarma uygulamalarının, felaketlerin etkilerini en aza indirmek için önceden planlanması gerekir. IDC’nin Fidye Yazılımı Durumu ve Felakete Hazırlık raporu, kuruluşların %93’ünün bilgiyle ilgili bir iş kesintisi yaşadığını ortaya koyuyor. Küresel bir siber savunma başkanı olan Acronis, iş kesintileri yaşayan işletmeler için bulut felaket kurtarmanın geleneksel yöntemlere kıyasla 4 avantajını paylaşıyor.

Siber güvenlik stratejilerinin değerli bir parçası olan felaket kurtarma ve iş sürekliliği, müşteri güvenini ve prestijini korumada kritik öneme sahiptir. Geleneksel felaket kurtarma uygulamaları söz konusu olduğunda, ikincil bir bilgi merkezini yönetmek zaman alıcı ve maliyetli olabilir. BT departmanları da artık maliyetin çok altında hızlı kurtarma süreleri için bulutun gücünden yararlanıyor. IDC’nin Fidye Yazılım Durumu ve Felakete Hazırlık raporu, iş sürekliliği planlamasına duyulan ihtiyacı ortaya koyarak kuruluşların %93’ünün verilerle ilgili bir iş kesintisi yaşadığını ortaya koyuyor. Küresel bir siber çevreleme başkanı olan Acronis, iş kesintileri yaşayan kuruluşlar için bulut felaket kurtarmanın değerini 4 açıdan listeliyor.

Verileriniz Üzerinde Tam Kontrole Sahip Olun

Bulut depolama, kritik belgeleri ve programları yedeklemenin en esnek ve uygun maliyetli yoludur. Bilgi üzerinde tam kapsama ve kontrol sahibi olmayı mümkün kılan bulut kurtarma uygulamaları, yedekleme stratejilerinin bir modülü haline geldiğinde, güvenlik bir sorun olabilir. IDC raporuna göre, BT ve iş liderlerinin yalnızca %28’i yedekleme sistemlerinin verileri kurtarma becerisine tamamen güvendiklerini söylüyor ve kuruluşların %93’ünün verilerle ilgili bir iş kesintisi yaşadığını ortaya koyuyor. Küresel bir siber çevreleme başkanı olan Acronis, iş kesintisi yaşayan veya iş kesintisi riski taşıyan kuruluşlar için bulut felaket kurtarma uygulamalarının 4 avantajını paylaşıyor.

1. Veri yedekleme ve kurtarma: Verilerin güvenli bir bulut ortamında saklanması, verilerin dünya çapında erişilebilir olmasını sağlar. Erişilebilirlik seviyesi, herhangi bir felaket durumunda bilgilerin yedeklenmesini ve kurtarılmasını sağlar. İhtiyaca göre özel çözümler tedarikçi ile kararlaştırılabilir ve talep üzerine hizmet sağlanabilir. Tedarikçiler genellikle tam, iş parçacığı ve farklılaştırılmış yedekleme seçeneklerine sahiptir. Rastgele bir bilgi kaybı, bilgi kaybı veya sistem arızası meydana gelirse, bulut analizi sayesinde veriler birkaç dakika içinde kurtarılabilir.

2. Minimum kesinti süresi: Kurumlar, teknolojideki gelişmelere rağmen iş kesintileri yaşayabilir. İşletmelerin arıza sürelerini yönetmek için bir plana sahip olmaları son derece değerlidir. Bulut yazılımı, rastgele bir felaket durumunda verileri hızlı bir şekilde geri yüklediğinden, kuruluşlar sistemleri onarma maliyetinden tasarruf eder. Kendini gelir kaybı, uyumluluk hatası, müşteri memnuniyetsizliği ve kesinti nedeniyle zarar gören prestij gibi değerli etkilerden korur.

3. Maliyet verimliliği ve ölçeklenebilirlik: Masaüstü tabanlı sistemlerle karşılaştırıldığında, bulut tabanlı yazılımlar yüksek ölçeklenebilirlik ve maliyet verimliliği sunar. Gerektiğinde ölçeklendirme esnekliği sunan bir sisteme sahip olmak, her şube ve işletme için paha biçilmezdir. Fiziksel sunucuların satın alınması, bakımı ve güncellenmesi gibi yatırım maliyetlerini ortadan kaldıran bulut kurtarma uygulamaları, gereksiz harcamaların önüne geçer.

4. Fiziksel altyapı bağımlılığını en aza indirmek: Bulut tabanlı çözümler, fiziksel altyapıya olan bağımlılıkları en aza indirir. Bunun bir avantajı, fiziksel sunucuların ortasında yük devretme ile uyumlu olabilmesidir. Bulut felaket kurtarma uygulamaları, işletmelerin kendi fiziksel sunucularına ve bilgi merkezi altyapılarına yatırım yapma ihtiyacını da ortadan kaldırır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberpayas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu