Teknoloji

Galaxy Saatler Uyku Apnesini Tespit Edebilecek

Samsung’un en son sağlık teknolojisi özelliği, ABD’de gıda, ilaç, kozmetik ve tıbbi cihazların güvenliğini ve uygunluğunu sağlamaktan sorumlu kurum olan FDA’dan onay aldı. Bu gelişmeyle birlikte Galaxy saatleri artık uyku apnesini tespit etme kapasitesine sahip oldu.

Bu özellik, kullanıcıların sağlıklarını daha yakından takip etmelerine olanak tanıyarak uyku kalitesini ve dolayısıyla genel yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. Samsung’un bu yenilikçi adımı, giyilebilir teknolojinin sağlıkta oynadığı rolün önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Samsung’un Galaxy saatleri, şirketin uyku apnesi takibi için Federal İlaç İdaresi’nden (FDA) ilk kez onay alması nedeniyle uyku optimizasyonuna sahip olacak. Bu yaz kullanıma sunulacak olan uyku apnesi sağlığı özelliği, henüz obstrüktif uyku apnesi (OSA) olarak bilinen rahatsızlık tanısı konmamış kullanıcıların uykularını takip etmelerine ve uyarı işaretlerini tespit etmelerine yardımcı oluyor.

Samsung Galaxy İzle

Galaxy Saatleri Uyku Apnesinin Teşhis Edilmesine Yardımcı Olacak

Kullanıcıların bunu kullanabilmeleri için uyumlu bir telefona ve Galaxy saatine ihtiyaçları olacak ve bu saati en az dört saat süren iki uyku periyodu boyunca takmaları gerekecek ve bu işlemin on gün içinde tamamlanması gerekiyor. Bu özellik 22 yaş üstü yetişkin kullanıcılar için tasarlanmıştır.

Ulusal Uyku Vakfı’na (NSF) göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki erkeklerin yaklaşık %25’i ve kadınların %10’u uyku apnesinden muzdariptir. Samsung Health Monitor uygulamasındaki yeni özelliğin, daha fazla kişinin orta veya şiddetli uyku apnesi türlerini proaktif olarak tespit etmesine ve tespit sonucunda sağlıkla ilgili komplikasyon olasılığını azaltmak için tıbbi yardım almasına yardımcı olması bekleniyor. Samsung, bu tür FDA onayını alan ilk teknoloji şirketi olurken, benzer bir yükseltme alacağı söylenen Apple saatleri gibi diğer saatlerin de aynı şeyi yapması bekleniyor. Şirketin, önerilen kan basıncı ve diyabet izleme araçlarının yanı sıra, giyilebilir cihazlarına uyku apnesi tespitini de eklemeyi planladığı bildiriliyor. Fitbit gibi diğer fitness saatleri, gece boyunca nefes alma düzenlerini zaten tespit edip izleyebiliyor; bu da uyku apnesi teşhisi arayan biri için faydalı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu